Huis
Tuin
Video

De musthave voor de slaapkamer: zo style je het plankje boven je bed

We zijn gek op plankjes, het liefst hebben we ze in elk vertrek in huis. Eentje in de keuken voor de kruiden, eentje in de woonkamer met mooie schilderijtjes, eentje in het toilet voor handdoekjes en luchtverfrisser en natuurlijk ook nog eentje in de slaapkamer boven het bed. Maar wat zet je daar nou eigenlijk op? We geven je wat tips!

1. (Hang)plantjes

Planten in de slaapkamer zijn altijd een goed idee! Niet alleen omdat sommige planten snurken tegengaan, of slaap bevorderend zijn, maar vooral ook omdat we het erg mooi vinden staan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vaasje met daarin bloemen of mooie takjes, kleine cactussen in verschillende potjes en onze all time favorite: hangplantjes. Deze zijn extra leuk als je ze op een hoger plankje zet, omdat je zo het hoogteverschil accentueert en de bladeren en strengen op een speelse manier naar beneden hangen.

 2. Je favoriete foto’s en prints ingelijst

Je kunt natuurlijk gewoon alles wat je mooi vindt op je plankje plaatsen, maar dat oogt vaak erg rommelig waardoor alle mooie items een beetje in het niet vallen. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen om alleen enkele ingelijste prints en foto’s op de plank te zetten. Om toch nog een speels effect te creëren kun je er voor kiezen verschillende lijsten te gebruiken. Daarnaast kun je het altijd nog wat extra aankleden met een klein plantje, kaarsje of lekkere geurstokjes. 

3. Boeken

En dan bedoelen we niet dat je die hele plank nu als boekenkast moet gebruiken en al je boeken op een rijtje te zetten. We hebben het hier eerder over je favoriete boeken die wat extra aandacht verdienen omdat ze veel voor je betekenen of gewoon omdat ze een mooie kaft hebben. Zet er eentje recht op tegen de muur zodat de voorkant mooi in zicht is, of stapel er een paar liggend op elkaar zodat je tegen de ruggen kijkt. Als je het op die laatste manier doet kun je hier bovenop eventueel nog een leuk plantje of mooi beeldje zetten.

Heb je ook een mooi plankje boven je bank, maar weet je niet hoe je die moet stylen? We geven je hier drie leuke suggesties!

 

Fotocredits
Headerfoto: Hayley Kessner voor Apartment Therapy
Foto 1: Stadshem
Foto 2: Michael Wiltbank voor Domino

Tekst:
M
arjolein Sintenie

ID: 2907

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven