Huis
Tuin
Video

4 tips voor het creëren van de ideale tienerkamer

Ze krijgen een eigen wil, een eigen stijl en hebben behoefte aan een eigen plek zónder ouders. Tijd dus om de kamer van je tiener eens goed onder handen te nemen, want ja daar ben je als ouder dan wel weer goed voor... Maar geen zorgen, wij helpen je. Met deze handige tips kom je al een heel eind!

1. Een "chill" plek

Waar ze eerst nog heerlijk bij jou op de bank kropen, hebben ze nu behoefte aan een eigen plek waar ze lekker kunnen hangen met vrienden en vriendinnen. Tijd dus om in de slaapkamer wat aanpassingen te doen. Zet er bijvoorbeeld een klein bankje neer zodat ze hier lekker op kunnen relaxen of een filmpje op kunnen kijken. Geen plek voor een bankje? Kies dan voor een slaapbank of maak met pallets een verhoging op maat en gooi daar wat grote kussens op, zo kunnen ze toch lekker chillen in hun eigen kamer!

Van washok naar prachtige tienerzolder
Binnenkijken

2. Een wastafel

De meeste tieners hebben het liefst zoveel mogelijk privacy en dus is een eigen wastafel ideaal! Zo kunnen ze voor het slapen gaan op hun eigen kamer de tanden poetsen en hoef jij ook niet meer de tandpastaklodders van je tiener uit de wasbak te schrobben, win-win dus!

3. Een plek om te studeren

Het is waarschijnlijk niet de favoriete bezigheid van je tiener maar toch is een plek om te studeren wel zo handig. Als je een fijn hoekje maakt om te leren en huiswerk te maken, stimuleert het je tiener misschien ook nog eens om zelf aan de slag te gaan. Een fijne omgeving om te studeren kan in ieder geval nooit kwaad. Door naast het bureau een wandje te verven met magneetverf kan je tiener hier al zijn of haar aantekeningen handig kwijt en blijft het bureau ook nog eens netjes!

4. Eigen stijl

Voor welke stijl je kiest is misschien wel het belangrijkste aspect bij het inrichten van een tienerkamer. Tieners hebben namelijk een eigen stijl en het is fijn als ze kunnen meebeslissen over de kleuren, de accessoires en de meubels. Ga dus samen op pad, dan weet je zeker dat je de juiste items koopt. Daarnaast heb je op deze manier ook weer een gezellig dagje met je tiener!

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 10121

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven