Huis
Tuin
Video

3 handige tips voor het inrichten van je kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer kan hartstikke knus zijn, maar je wil er natuurlijk wel al je spullen in kwijt kunnen. Hoe dan? Wij geven je een aantal handige tips:

1. Gebruik de hoogte

Je bent snel geneigd om te kijken naar het vloeroppervlak van je slaapkamer, maar vergeet ook zeker niet de hoogte te gebruiken. Zo kan een verhoogd bed je al veel ruimte besparen, omdat je hier dan een bureau of bank onder kunt plaatsen. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een kastenwand die helemaal tot het plafond reikt, zodat je in de breedte minder ruimte nodig hebt. 

2. Ga voor multifunctionele meubels

Geen ruimte voor een tweepersoonsbed én een bank in je kamer? Combineer het dan! Koop een bed die je ook in kunt klappen tot bank. Of ga voor een combinatie tussen een opbergkast en een bureau.

3. Gebruik verloren ruimte

Gaten over in je slaapkamer? Zonde natuurlijk! Zorg dat je alle ruimte optimaal gebruikt door bijvoorbeeld de ruimte onder je bed te gebruiken. Verloren ruimte door gekke hoeken in je slaapkamer kun je oplossen door zelf lekker te klussen. Meet alles goed op en ga aan de slag om een op maat gemaakte kast te maken. Als je minder handig bent kun je ook een kast laten maken.

Fotocredits:

Headerfoto: NicoleHoneywill -Unsplash

Julia Dilissen
ID: 8817

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven