Huis
Tuin
Video

3 tips om je slaapkamer echt donker te maken

In je slaapkamer wil je lekker kunnen slapen en daarvoor is een donkere kamer perfect. We maken in het donker melatonine aan, waardoor je lichaamstemperatuur daalt en je langzaam moe wordt. Dit gebeurt niet als het heel licht is. Maar hoe krijg jij je slaapkamer nu écht donker?

Verduisterende gordijnen

Ga voor gordijnen die goed verduisteren. Controleer bij het ophangen goed dat er niet nog licht door kleine kiertjes komt. Wil je je kamer helemaal donker krijgen? Combineer gordijnen dan bijvoorbeeld met rolgordijnen.

Donkere muren

Muren die donker zijn maken je kamer automatisch ook donkerder. Ideaal als je goed wil kunnen slapen. Vind je het toch wel heftig om heel je kamer donker te schilderen? Kies er dan voor om bijvoorbeeld maar één wand donker te maken. Of schilder de helft van je muur. Kijk hierbij goed naar waar je je kamer voor gebruikt. Is dit ook het leefgedeelte of staat je bureau hier ook? Dan heb je misschien liever geen muren die compleet donker zijn. Als je er alleen slaapt, zijn donkere muren juist ideaal. 

Haal open randjes weg

In sommige huizen sluit de deur niet helemaal goed aan op de vloer. Hierdoor krijg je een kiertje licht onder de deur. Kan heel irritant zijn, maar gelukkig is het makkelijk op te lossen. Leg er gewoon een tochtstopper voor. Vind je dit niet zo mooi? Dan kun je er ook voor kiezen om deurdrempels te plaatsen.

Fotocredits
Headerfoto: AnnieSpratt -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3508

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven