Huis
Tuin
Video

9 feitjes over je slaapkamer die je misschien liever niet had willen weten

De slaapkamer is misschien wel onze favoriete ruimte in huis. Maar na het lezen van de volgende 10 onsmakelijke feitjes over de slaapkamer is deze ruimte misschien toch iets minder favoriet…

We brengen gemiddeld éénderde van ons leven door in de slaapkamer. Een frisse slaapkamer is dan natuurlijk wel zo prettig, en daar doen we dan ook erg ons best voor. Maar sommige dingen zijn gewoon bijna niet te voorkomen. En had je misschien liever niet willen weten. (Sorry!)

1. 1,5 miljoen stofmijten

Jawel, je slaapt ‘s nachts gemiddeld met zo’n 1,5 miljoen stofmijten in bed. Gruwel je hiervan? Dan hebben we een tip voor je: maak ‘s morgens vooral je bed niet op, maar sla je deken open. Zo krijg je minder last van die beestjes!

2. Je kussen is eigenlijk één bonk van stofmijt en dode huidcellen

Ja, dat lees je goed. Je kussen bestaat voor een groot deel uit stofmijten en dode huidcellen. Het zijn er zelfs zo veel dat je kussen binnen drie jaar in gewicht is verdubbeld. Daarom is het belangrijk om je kussen geregeld te wassen. Hoe? Dat lees je hier!

3. Net als je matras!

Je verwachtte het misschien al, maar eigenlijk geldt precies hetzelfde voor je matras. Ook die komt flink in gewicht aan, want een matras dat acht jaar oud is bevat meer dan vier kilo aan dode huidcellen. Je doet je matras natuurlijk niet zomaar even in de wasmachine, maar je kunt je matras wel degelijk schoonmaken.

4. Jaarlijks verlies je 4 kilo zweet in bed

Zelfs wanneer je het niet door hebt verlies je een hoop zweet, vooral ‘s nachts! En dat gaat natuurlijk allemaal regelrecht je matras, deken en kussen in. Wil je je matras opfrissen? Spuit dan regelmatig wat Lysol op je matras om de bacteriën en de nare luchtjes te verwijderen.

5. Je vloerbedekking is viezer dan het toilet

Heb je vloerbedekking in je slaapkamer? Lekker warm en zacht aan je voetjes! Maar tegelijkertijd ook een stuk viezer. Je vloerbedekking bevat namelijk 4.000 keer meer bacteriën dan je toilet. Daarom is het belangrijk om minstens eens per week je slaapkamer goed te stofzuigen.

6. En je telefoon ook!

Niet alleen je vloerbedekking is viezer dan het toilet, je telefoon ook! Nog viezer dan de toiletbril zelfs! En dan te bedenken dat die op je nachtkastje ligt of dat je er zelfs mee in bed ligt (met je telefoon dus, niet met de toiletbril). Wil je je telefoon toch nog een beetje schoon houden? Maak ‘m dan wekelijks schoon met een doekje met alcohol.

7. Je pyjama is ook één en al bacterie

Draag je je pyjama net zo lang als de gemiddelde vrouw -17 nachten op een rij dus- dan is je pyjama een grote bron van bacteriën. Daarom wordt geadviseerd een pyjama niet langer dan 3 dagen achter elkaar te dragen.

8. Ziek worden omdat je met een huisdier in bed slaapt

Hoe gezellig het ook is, het is niet aan te raden om met een huisdier in bed te liggen. Je kunt er namelijk ziek van worden of er zelfs parasieten van binnen krijgen.

9. Ook vieze deurklinken kunnen je ziek maken

Ziekte kan op allerlei manieren overgedragen worden, zelfs via deurklinken. Als er iemand bij jou thuis ziek is kan diegene je zelfs twee dagen later nog ziek maken door de bacteriën die hij of zij heeft achtergelaten op de deurklink. Daarom is het aan te raden regelmatig even je deurklinken schoon te maken met een desinfecterend schoonmaakmiddel.

Vieze deurklinken of niet…
...je kunt maar beter altijd met de slaapkamerdeur dicht slapen… Waarom? Dat lees je hier!

Fotocredits
Headerfoto: Chastity Cortijo - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Margriet

ID: 4481

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven