Huis
Tuin
Video

5 redenen om voortaan op tijd naar bed te gaan

Er zijn zoveel leukere dingen te doen dan vroeg naar bed gaan. Zo wachten er nog een aantal Videoland series op je en zit je veel liever gezellig op de bank. Toch is vroeg naar bed gaan helemaal niet zo’n slecht idee. Waarom? Wij geven je vijf redenen.

1. Een schoonheidsslaap

Ze noemen dutjes niet voor niets schoonheidsslaapjes. Tijdens je slaap worden je huid- en haarcellen namelijk vernieuwd, 's nachts dus ook. Slaap je te weinig? Dan wordt dit proces verstoord en worden deze cellen veel minder vernieuwd. Oei, toch maar wat eerder onder de veren dan maar.

2. Je bent gelukkiger

Niets is zo vervelend als wakker worden en dan nog de hele dag moe zijn. Tja, dat heb je misschien wel aan jezelf te danken. Als je wat eerder naar bed was gegaan, was je nu niet zo moe en was je een stuk vrolijker. Wat slaap wel niet met je humeur kan doen!

3. Minder late-night snacks

Als je laat naar bed gaat heb je meer tijd om naar snacks te zoeken in de keuken. Bovendien wijzigt de manier waarop je lichaam voedsel verwerkt als je te weinig slaapt. Hierdoor heb je vooral 's avonds meer trek en dat kan zorgen voor extra kilo’s op lange termijn.

4. Een sterker immuunsysteem

Te weinig slaap kan zorgen voor een verzwakt immuunsysteem. Hierdoor kan je sneller ziek worden en moet je alsnog extra tijd in bed doorbrengen. Kun je toch beter wat eerder naar bed, scheelt je een hoop gesnotter.

5. Je bent productiever

Als je ernstig slaapgebrek hebt, kan dat dezelfde effecten hebben als alcohol. Je reactievermogen en concentratievermogen worden vertraagd. Hierdoor krijg je minder werk gedaan en heb je een grotere kans op een ongeluk of blunder.

En dan dit nog

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kan te kort slapen ook nog een veel ernstiger gevolg hebben. Als je minder dan zeven uur per nacht slaapt zou je namelijk vier keer zo veel kans hebben op een beroerte. Én twee keer zo veel kans op een hartaanval. Het onderzoek is alleen gehouden onder mannen. Maar we gaan er vanuit dat het voor de vrouwen niet veel beter is.

Heb je moeite met in slaap komen? Probeer dan deze dingen eens!

Fotocredits
Headerfoto: Free-Photos - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4107

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven