Huis
Tuin
Video

Altijd warm in bed? Hier moet je op letten bij het kiezen van een dekbed

Jij bent de persoon die het bijna nooit koud heeft. In de zomer slaap je het liefst onder niks, óf onder een heel dun dekentje. In de winter heb je liever een dekbed waar je niet extreem door gaat zweten. Waar moet je als warmbloedig persoon op letten bij het kiezen van je dekbed?

Het materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen waarvoor je kunt kiezen in je dekbed. Voor jou als persoon die het altijd warm heeft is een katoenen dekbed ideaal. Katoen heeft een ademende structuur en is daarom ook ideaal voor hete zomers. Wol is ook een goede optie, omdat het een hele ademende structuur heeft. Dit voorkomt dat je de hele nacht ligt te zweten. Kies niet voor een dekbed van dons, dit houdt warmte vast en dat heb jij als warme slaper niet nodig.

Warmteklassen

Je hebt vier verschillende warmteklassen in dekbedden. Klasse 4 is de koudste, dus dit is voor jou als warme slaper ideaal. Ga niet voor klasse 1, deze klasse is bedoeld voor koukleumen. De dikte van het dekbed is bij klasse 4 vaak maar 3 centimeter, terwijl het bij klasse 1 wel 9 centimeter kan zijn.  

Maar het gewicht en de dikte wil niet altijd iets zeggen over de klasse. Wol is redelijk zwaar, maar wel ideaal voor jou als warmbloedig persoon omdat het lekker ademend is. Kijk dus bij het kopen van je dekbed niet meteen naar de dikte of het gewicht, maar eerst naar de warmteklasse.

Warmteklassen in seizoenen

Ook jij wil het in de winter warm genoeg hebben als warme slaper. Kies in de winter voor warmteklasse 2. In de herfst of lente is warmteklasse 3 voor jou warm genoeg en in de zomer kun je het lekker doen met klasse 4.

Ben je juist een koukleum? Kijk dan hier waar jij op moet letten bij het kiezen van een dekbed.

Fotocredits
Headerfoto: HollyStratton -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3370

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven