Huis
Tuin
Video

Zo ruim je je winterdekbed het beste op

Wanneer de lente aanbreekt is een winterdekbed voor de meeste mensen veel te warm. Tijd om 'm op te bergen dus! Waar en hoe? Bovenop de kast? Kan, maar heel schoon is dat niet. Hoe moet het wel?

Bij het opbergen van je winterdekbed wil je vermijden dat er stof en schimmels bijkomen. Daar zijn een paar handige oplossingen voor.

In de doos

Een simpele oplossing is het aanschaffen van een opbergbox. Kies voor een plat exemplaar, want dan kun je de winterdeken in de meeste gevallen nog kwijt onder het bed. Ideaal!

Lucht eruit

In huishoudwinkels zijn opberghoezen verkrijgbaar die je vacuüm kunt zuigen met een stofzuiger. Doordat er geen lucht bij kan, blijft de deken mooi schoon. En: hij neemt amper nog plek in.

Zolder op

De zolder is ook een ideale opbergplek. Grote kans dat er op de jouwe nog een lege koffer staat. Hierin kun je de ongebruikte winterdeken prima kwijt. Is je deken te groot voor de koffer? Bewaar hem dan op een droge plek in een katoenen hoes, zoals een oud dekbedovertrek. Doordat katoen ademt, hoef je je geen zorgen te maken over schimmels.

Kistje erbij

Een praktische én decoratieve oplossing is het aanschaffen van een dekenkist. Er zijn prachtige antieke uitvoeringen van dit voorwerp, maar er zijn ook exemplaren die niet misstaan in een moderne inrichting. Wij zijn fan. 

Ben je nog op zoek naar een goede deken? Deze deken zou je beter helpen slapen. 

Fotocredits 
Headerfoto: NON – Unsplash
Foto: Places in the Home 

Bron: Smulders Textiel 

Christa Koeyvoets
ID: 7904

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven