Huis
Tuin
Video

Dit is dus waarom de lakens in hotels altijd wit zijn

Is het je wel eens opgevallen dat de lakens in een hotel altijd spierwit zijn? Nooit hebben ze een kleurtje of een mooie print. Het wit brengt net iets chics in de kamer, maar er is nog een belangrijke reden voor de witte lakens.

De keuze voor wit is misschien een beetje gek omdat je er alle vlekken op ziet. Toch is het wel een hele logische kleur…

Wit blijft wit

De reden dat (bijna) alle hotels witte lakens hebben, is omdat wit altijd wit blijft. Lakens met een kleur vervagen sneller in de was, terwijl witte lakens dat probleem niet hebben. Hotels wassen de lakens natuurlijk ontzettend vaak, dus dan vervagen ze extra snel. Met wit is dat dus minder.

Rust

Naast het feit dat witte lakens langer mooi blijven, zorgen ze ook voor rust in de kamer. En in een rustige kamer slaap je een stuk lekkerder. Ook zijn de witte lakens de perfecte achtergrond voor kleurrijke kussens.

Tip voor thuis

Ook thuis zijn witte lakens om deze redenen ideaal. Je kunt echter hier nog meer redenen lezen waarom je echt witte lakens in de slaapkamer wil hebben. 

Julia van Rijn
ID: 8793

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven