Huis
Tuin
Video

Waarom iedereen een zijden kussensloop moet hebben

We brengen een groot deel van ons leven door in bed, dus het is belangrijk dat ook je hoofd op een fijn kussen steunt. Natuurlijk, de binnenkant telt, maar dit keer pleiten we eens voor de buitenkant. Dit zijn vijf redenen waarom iedereen een zijden kussensloop nodig heeft.

1. Het is goed voor je huid

In de ochtend en avond is het belangrijk om je gezicht te verzorgen met een voedende crème, maar wist je dat je ook 's nachts veel te winnen valt? Zo voelt een zijden kussensloop niet alleen prettig aan, het helpt je huid ook gezond en fris te houden dankzij de hydraterende werking. Bovendien zorgt deze luxe stof er ook voor dat rimpels zich minder snel ontwikkelen.

2. Altijd een good hair day

Niet alleen je huid knapt op van het slapen op een zijden kussensloop, ook je haar zal je dankbaar zijn. Materialen zoals katoen bevatten grotere vezels en veroorzaken wrijving, waardoor je haar kan gaan pluizen en in de klit raakt. Zijde is daarentegen anti-statisch, helpt bij transpiratie en voelt heerlijk zacht. Hallo good hair day!

3. Zijde is hypoallergeen

Zijde is van nature hypoallergeen, dus dat betekent dat je geen last zal hebben van huisstofmijt of schimmels.

4. Altijd de perfecte temperatuur

Wist je dat zijde de temperatuur kan regelen? In de zomer zal je kussensloop verkoelend en verfrissend aanvoelen, terwijl het in de winter juist een warm en rustgevend gevoel geeft. Ideaal! 

5. Een gevoel van luxe

Wil je graag dat hotelgevoel ook in je eigen slaapkamer creëren? Kies dan voor luxe stoffen, zoals fluweel en - jawel - zijde. Het heeft niet alleen een chique uitstraling, het voelt ook zacht aan.

Fotocredits
Headerfoto: Rawpixel - Unsplash

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3459

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven