Huis
Tuin
Video

Zo zorg je ervoor dat je matras langer meegaat

We duiken vaak ons bed in zonder erbij na te denken. Maar wist je dat je je matras elke acht tot tien jaar moet vervangen? Als je hem niet goed verzorgt kan het zelfs zo zijn dat die eerder aan vervanging toe is. Wij zochten uit hoe je je matras het best kunt verzorgen zodat die langer meegaat.

Koop een Molton hoes

Doe een Molton hoes om je matras om veel vocht op te nemen. Als je een hoeslaken over de Molton hoes doet, neemt het matras aanzienlijk minder vocht op. Zo houd je je matras langer goed! Zorg wel dat je ze elke week, net als de rest van je beddengoed, op minimaal 60ºC wast.

Laat je bed lekker luchten

Om te voorkomen dat bacteriën en mijten zich kunnen uitleven, kun je je dekbed het best elke ochtend laten drogen. Je zweet ‘s nachts meer dan je denkt en dit gaat allemaal in je beddengoed zitten. Naast dat je ze elke week moet wassen, wordt het ook aangeraden om je bed niet netjes op te maken als je opstaat. Zo droogt het beddengoed sneller en bescherm je je matras tegen bacteriën en mijten.

Werk stof en mijten tegen

Er zijn nog meer manieren om bacteriën en mijten tegen te gaan. Doe bijvoorbeeld ook elke ochtend je gordijnen open. Mijten houden namelijk niet van daglicht, en het helpt je ook nog eens om makkelijker wakker te worden! Houd daarnaast ook het stof in de gaten. Stofzuig en dweil regelmatig onder je bed om het daar schoon te houden.

En... hier komt het: stofzuig ook minimaal een keer per maand je matras, het liefst zelfs elke week. Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit is een goede manier om stof, huismijt en huidschilfers uit je matras te halen.

Vergeet niet schoon te maken

Naast deze tips om je matras fris te houden, moet je ook regelmatig je matras blijven verschonen. Wij leggen je hier uit hoe je je matras het best kunt schoonmaken.

Helaas kan je matras niet voor altijd goed blijven. Wij vertellen je hier hoe je weet of je matras aan vervanging toe is.

Fotocredits
Header: StockSnap - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

Bron: Swiss Sense

ID: 3678

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven