Huis
Tuin
Video

Zo kies je een hoofdkussen dat het best bij jou past

Het perfecte hoofdkussen is voor iedereen weer anders. Zo slaapt de één het liefst onder drie dikke kussens, terwijl de ander niet eens een kussen nodig heeft. Wij vertellen je hoe je het hoofdkussen kiest dat het beste bij jou past. We maken onderscheid tussen drie verschillende typen slapers.

De buikslaper

De buikslaper ligt, uiteraard, op zijn buik. Kijk als buikslaper uit dat je nek- en ruggenwervel op één hoogte moet zitten. Daarom is een laag, zacht en soepel kussen ideaal. Deze soepelheid komt terug in de vervormbaarheid van het kussen. Kies een kussen dat je nog goed kan vervormen, zodat je het in je slaap in jouw gewenste vorm kan kneden.

De zijslaper

Slaap je op je zij? Dan staat er veel druk op je schouders. Hierdoor heb je extra steun nodig om je nek te ondersteunen. Dit kan met een dik kussen waarbij de ruimte tussen de kromming van de hals en het bed wordt ondersteund door een kussen. Een zijslaper heeft niet per se een soepel of juist een stevig kussen nodig. De keuze is hierbij afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Het belangrijkste is dat het kussen hoog genoeg is om de nek goed te ondersteunen.

De rugslaper

Een echte rugslaper? Kies dan net als een zijslaper voor een kussen waarbij je nek goed ondersteund wordt. Hoe hoog het kussen moet zijn hangt af van de kromming van je rug. Hoe groter de kromming, hoe hoger het kussen moet zijn om comfortabel te slapen. Als rugslaper is een vormvast kussen geschikt. Hierdoor behoudt het kussen goed de vorm waarin je in slaap bent gevallen, én wordt je nek goed ondersteund.

Ben je naast een kussen ook op zoek naar een dekbed? Wij geven je tips! Hier als je een koukleum bent, en hier als je het altijd warm hebt. 

Fotocredits
Headerfoto: JulianHochgesang -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3581

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven