Huis
Tuin
Video

Zo voeg je warmte toe aan een witte slaapkamer

Een witte slaapkamer is sereniteit ten top. Het laat een kleine slaapkamer groter lijken en brengt een dromerige sfeer met zich mee. Toch kan té veel wit een beetje kil aanvoelen. Dankzij deze drie tips voeg je een fijne dosis warmte toe aan je oase van rust.

Zachte materialen

Je kan allereerst een kille look letterlijk verzachten door donzige en aaibare materialen te gebruiken. Leg een zacht vloerkleed op de grond, decoreer een saaie stoel met een faux schapenkleedje of maak je steriele bed een stuk aantrekkelijker met een wollen deken in een subtiele grijstint.

Foto: Uniqwa Furniture

 

Hout, rotan en linnen

Natuurlijke items geven een witte ruimte warmte en passen goed bij een Scandinavische stijl. Denk aan een houten bankje, een rotan stoeltje of een linnen kleed dat je nonchalant op het bed drapeert. Houd je van een bohemian uitstraling? Dan mag een macramé wandkleed aan je muur niet ontbreken!

Foto: Therese Johansen

 

Planten

Planten zijn echte sfeermaker, óók in de slaapkamer. Tegen de witte wanden steken de groene bladeren prachtig af. Bovendien geeft een plant zuurstof af - dus het is daarnaast een gezonde keuze! Zet een kleine Begonia op je nachtkastje of dompel een rubberplant om tot een ware eyecather in een verloren hoekje.

 

Als je graag het rustige karakter van de witte slaapkamer wil behouden, kun je het best kiezen voor effen potten. Liever iets meer speelsheid? Mix en match dan verschillende exemplaren met elkaar.

Headerfoto: Westelm

Tekst: Lotte Wullems

ID: 2760

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven