Huis
Tuin
Video

Deze deken helpt je beter te slapen

Lekker slapen willen we allemaal wel. Helaas lukt dat soms niet helemaal en lig je ‘s nachts bijvoorbeeld te piekeren of lig je simpelweg niet lekker. Dit kan allemaal opgelost worden met deze speciale deken.

De deken in kwestie is de zogenaamde zwaartekrachtdeken. Dit is een zwaardere deken die je lekker laat slapen.

De zwaartekrachtdeken

De zwaartekrachtdeken is een zwaardere deken die ongeveer 10% van het gewicht van de slaper weegt. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in zwaartes van vijf tot elf kilo. Klinkt gek, maar het schijnt wel te werken. De deken zou namelijk aanvoelen als een knuffel en is dus extra comfortabel.

Lekker slapen

De deken zou de aanmaak van serotonine en melatonine stimuleren. Deze hormonen zorgen ervoor dat je gaat slapen. Ook verlaagt de zwaartekrachtdeken de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Dat wordt lekker slapen dus!

Prijzig

De ‘gravity blanket’ is helaas wel aan de prijzige kant. De originele versie kost zo’n 220 euro, en namaak dekens zijn niet veel goedkoper. Maar alles voor lekker slapen, toch?

Nog op zoek naar een lekker dekentje voor op de bank. Deze plaids zijn misschien wel wat voor jou!

Fotocredits
Headerfoto: Isabelle Taylow - Pexels

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Margriet

ID: 4522

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven