Huis
Tuin
Video

Je hele wc in één bouwpakket

Badkamer
In Arnhem stampt Thomas een gloedjenieuwe badkamer uit de grond. Belangrijk onderdeel daarvan is natuurlijk de wc. Het in elkaar zetten daarvan heeft Thomas goed voor elkaar: alle onderdelen zitten in één bouwpakket.

In dit pakket van Praxis zitten het inbouwreservoir, de toiletpot, de bril, het bedieningspaneel én het bevestigingsmateriaal. Allemaal in één doos. Zo weet je zeker dat je toilet straks compleet is. Deze set bevat een designtoilet met softclose-zitting, en deze zitting is makkelijk te verwijderen voor de schoonmaak. 

Reservoir in de muur

Het pakket bevat dus een inbouwreservoir - een reservoir dat in de muur verdwijnt. De hoogte hiervan kun je zelf bepalen, en je hebt minder lawaai met doorspoelen. Ook lijkt de ruimte een stuk groter. De toiletpot die erbij hoort is zwevend, dus je kunt makkelijk de vloer schoonmaken. Plus: hij heeft geen spoelrand, wat een stuk hygiënischer is. En ook dat is makkelijker schoonmaken, omdat je niet onder zo'n rand hoeft te komen. 

Alles waterpas 

Als Thomas het frame in elkaar heeft gezet, kan hij van het product aflezen hoe hoog hij 'm moet ophangen. Thomas hangt het frame op 101 cm hoogte van de grond. Zodra alles waterpas staat, kun je de gaten gaan boren en de afvoer op de juiste plek plaatsen. Daarna zet je alles goed vast aan de muur, zodat de basis staat. 

De juiste leidingen

Het is belangrijk om de af- en aanvoer van het toilet op de goede manier aan te sluiten, anders gaat de boel lekken. Eerst bepaalt Thomas de precieze maat tussen de achterkant van de pot en de voorkant van de achterwand. Die maat heeft hij nodig om de buizen op maat te zagen en de toiletpot op te hangen. Tot slot sluit hij het bedieningspaneel aan (de doorspoelknoppen). 

 

 

ID: 817

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven