Huis
Tuin
Video

Kunstig toilet in Purmerend

Toilet
Sinds kort woont kunstdocente Linda in haar Purmerendse appartement. Ze heeft er een prachtig plekje van gemaakt en het is er allesbehalve saai. Behalve dan de wc... die is wat minder prachtig. Thomas gaat er wat aan doen!

Ze woont er nu een maandje. En van haar huisje heeft Linda een heel kunstig plekje gemaakt. Ze laat haar liefde voor het vak op meerdere plekken terugkomen in het interieur. 

Schooltoilet

Des te minder past Linda's saaie toilet bij de rest van het huis. ''Het toilet doet me denken aan de wc's op de middelbare school waar ik werk,'' vertelt Linda. ''Het is heel basic.'' Thomas heeft daarom een plan bedacht om van de wc een artistiek hoogstandje te maken. Iets met geglazuurde tegels, 3D-tegels en een héél toffe vloer. En op de muur komt een Rembrandt! 

Muntjesvloer

Tijdens haar toiletbezoekje zal Linda in 't vervolg dromerig naar de grond staren: Thomas gaat namelijk een heel mooie vloer maken. Een hele aparte, ook wel. Op een plaat betonplex plakt hij stuivers vast met montagelijm. Het zijn er 2100, dus er ligt maar liefst voor 105 euro aan stuivers op de vloer! Als alles vast zit, gaat er nog een transparant laagje overheen. Hier lees je nog even stap voor stap wat je nodig hebt voor zo'n muntjesvloer. 

Zwarte achterwand

Inmiddels is er een kastje opgehangen, is de boel gestuct en zitten er 3D-tegels op de muur. Thomas gaat verder met het inbouwreservoir, dat hij betegelt met zwarte geglazuurde tegels. Hier zie je welke tegels hij daarvoor gebruikt. 

Spannend plafond

De vloer ligt er inmiddels mooi bij met al die muntjes, maar ook het plafond kan wel een opkikker gebruiken. Thomas maakt daarom een nieuw plafondje en daarvoor gebruikt hij spandoek. Daar bouwt 'ie meteen een spotje in. 

Badende vrouw

Om van het toilet nog wat meer een mini-museum te maken hangt Thomas even een Rembrandtje op. Nee, geen echte. Maar 't is wel nét echt! Op een levensgroot fotobehang staat de Badende vrouw afgebeeld. Thomas rolt 'r uit nadat hij de muur heeft ingesmeerd met behanglijm. Omdat het om vliesbehang gaat hoef je alleen de muur in te smeren en niet het behang zelf. 

Museummuur

Van een spiegel en een plaat cortenstaal heeft Thomas een bijzondere lijst gemaakt. Met magneetjes kan Linda hier haar verzameling ansichtkaartjes in ophangen. Na ieder museumbezoek neemt ze een kaartje mee, dus dat wordt een mooie collectie op de muur. 

En dat ziet er dan zo uit...

Een schooltoilet? Dat gevoel zal Linda hier niet meer krijgen. Haar wc past nu helemaal bij de rest van haar kunstige en bijzondere inrichting. Zie en verwonder u: 

ID: 948

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven