Huis
Tuin
Video

Minimalistisch toilet

Toilet
Miranda en Ron hebben net hun hele huis verbouwd maar zijn nog niet toegekomen aan het sanitair. Zelf zeggen ze samen vier linkerhanden te hebben. Thomas gaat zelf aan de slag en zet Miranda en Ron ook aan het werk!

Miranda en Ron hadden bepaalde wensen voor hun toilet. De kleinste kamer van het huis moet netjes, strak en modern zijn en een zwevend toilet hebben. Yvet van Riek, de styliste, heeft bedacht om met strakke tegels, een nieuw toilet en een voorwand met indirecte verlichting een moderne sfeer te creëren.

Slopen, boren en zagen
Thomas geeft Miranda en Ron de taak om alles in het toilet te slopen. Alleen de vloertegels mogen blijven liggen. In de tussentijd bestelt Thomas alvast de nieuwe tegels.

Omdat Miranda en Ron een zwevend toilet willen hebben, meet Thomas de afvoerpijp op vanaf de muur. Deze blijkt 10cm naar voren te moeten. Hij boort hiervoor een nieuw gat en omdat er een betonnen vloer ligt gebruikt hij een diamantboor. Let er tijdens het boren op dat je dit klusje rustig uitvoert, de boor moet het werk doen! Vervolgens gaat Thomas de oude afvoerpijp verleggen, iets wat onder de grond moet gebeuren. Gebruik een handzaag om de afvoerpijp door te zagen, met een ijzerzaag zaag je veel sneller scheef.

Plaatsen van het toilet, kastje en tegels
Als de afvoerpijp op zijn plaats zit wordt het reservoir geplaatst. Thomas gaat daarna aan de slag met de voorwand, die voor het reservoir geplaatst zal worden. Ondertussen maakt Franka, de beste klusvrouw van de provincie Brabant, een koofje van een eikenhouten paneel. Deze komt onder het fonteintje, om de afvoerleiding te verbergen. Ze maakt er ook een deurtje en meerdere plankjes in zodat het meteen een kastje is, handig!

Vervolgens tegelt Thomas de wanden en de vloer. Voor de vloertegels heeft hij een donkergrijze tint gekozen en de wandtegels zijn lichter. Als de voorwand met de betegeling geplaatst is, wordt het zwevende toilet bevestigd. De voorwand die voor het reservoir gezet is, is smaller dan de achterwand van het toilet. Deze ruimte heeft Thomas gebruikt voor indirecte verlichting. De ledlampjes op de voorwand zorgen voor een chique en moderne sfeer. De ledverlichting heeft een mooi effect maar geeft te weinig licht voor het hele toilet. Daarom zorgt Thomas voor extra licht. Hij maakt twee betonnen lampjes vast aan een houten bak en bevestigt deze aan het plafond.

Het resultaat
Als ook het kastje van Franka en alle (toilet)accessoires geplaatst zijn, is het toilet helemaal af. De tegels op de wanden en vloeren, het zwevende toilet en de achterwand met indirecte verlichting zorgen voor een moderne uitstraling. Wat zullen Miranda en Ron plezier hebben van hun nieuwe toilet!

ID: 160

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven