Huis
Tuin
Video

Eindelijk duidelijkheid: zó moet toiletpapier dus worden opgehangen

Het blijft een heikele discussie binnen veel huishoudens: hoe moet de wc-rol opgehangen worden? Boven- of onderlangs? Eindelijk kunnen we voorgoed een einde maken aan dit vraagstuk. Zó moet het toiletpapier hangen!

Met het uiteinde van de rol onderlangs, richting de muur of juist bovenlangs naar de voorkant; hoe zie jij ‘t het liefst? De discussie is zo groot, dat er zelfs een ellenlang Wikipedia-artikel over geschreven is.

Wetenschap

Niet zomaar iemand, maar een heuse wetenschapper geeft antwoord op het wc-rol vraagstuk. Járen geleden vroeg onderzoeker Seth Wheeler namelijk patent aan op… wc-papier!

Patent

En bij dat patent zit ook een tekening van zijn ontwerp van wc-papier. Wheeler tekende de rol met het uiteinde aan de voorkant. Duidelijk dus.

Vierkant

Wheeler maakte het trouwens allemaal een stuk makkelijker voor ons: dankzij het door hem opgerichte Albany Perforated Wrapping Paper Company zitten er tegenwoordig die geperforeerde lijnen in het papier. Daardoor scheur je ze gemakkelijk af in perfecte vierkantjes.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Tony Webster - Flickr
Artikelfoto: Owen Williams - Twitter

Bron: Huffpost

Christa Koeyvoets
ID: 8554

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven