Huis
Tuin
Video

Tropisch toilet

Toilet
Het kleinste kamertje van de familie Philips was net een tijdscapsule, waarbij je je terug in de tijd waande. Het toilet was hoog nodig toe aan een make-over. We gingen aan de slag en verrasten de familie met een nieuwe wc in tropische sferen.

Aan het kleinste kamertje van de familie Philips was al jaren niets gedaan. Het toilet was echt niet meer van deze tijd. Door de print op de tegels zagen de vloer en de muren er erg oudbollig uit. Ook met het licht en de spiegel moest wat gebeuren, zo vond de dochter van het gezin.  Een andere wens van het gezin was een hangende toiletpot.

Vakantiegevoel

Het toilet heeft een tropische sfeer. Dit is gecreëerd door middel van het gebruik van de kleuren wit en groen en het vliesbehang op de muur. De palmbomen zijn de grote blikvanger in de ruimte en sfeerbepalend. De afbeelding is geprint op fotobehang en op de muur geplakt. Het fotobehang zorgt voor het vakantiegevoel. De kleur groen is gebruikt voor de kast en het plafond. De kast is achter de toiletpot gemaakt en bestaat uit twee grote deuren. Aan de deuren zitten geen handgrepen, maar deze worden opengemaakt door tegen het deurtje te duwen. De kast reikt tot het plafond en zorgt voor veel opbergruimte. Het plafond heeft dezelfde kleur als de kastjes en is verlaagd door middel van een MDF-plaat. Aan deze plaat zijn zes lampen geschroefd. Qua verlichting is gekozen voor grote ronde globelampen.  

Sierlijst

Niet alleen aan de wand met het fotobehang is gedacht. Ook het muurtje tegenover de toiletpot is gedecoreerd. Dit hebben we gedaan met een sierlijst. De decoratieve lijst is op de muur bevestigd en verdeelt de wand in twee vlakken. Iets boven de vloer is een kleine rechthoek gevormd en vlak daar boven loopt de lijst door tot iets onder het plafond. De lijst is in dezelfde kleur geschilderd als de muur zelf. De wand is afgemaakt met een mooie spiegel.

Hoe creëer ik dit interieur zelf? 

  • Meer inspiratie doe je op in het moodboard bij dit toilet.
  • Wil je de gebruikte producten shoppen? Check dan de Shop The Look van deze week. 
  • Maak ook zo'n decoratieve sierlijst voor in jouw eigen huis.

Bekijk de klusvideo's

Meer weten over de  klussen die je in deze toilet-makeover tegenkwam? Bekijk de klusvideo's en volg de stappen!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR 
KARWEI 

MET DANK AAN 
Bosch
Citroën Nederland

ID: 2317

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven