Huis
Tuin
Video

Ventileren: vuile lucht naar binnen, schone lucht naar binnen

Toilet
Voor je gezondheid is goed ventileren belangrijk. Maar op dit moment heeft één op de tien woningen last van schimmel en in heel veel huizen is meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventileren kan dus beter.

In de moderne huizen van tegenwoordig kan de lucht niet meer door naden en kieren naar buiten zoals vroeger. Oude huizen ventileren zichzelf, maar voor moderne huizen is er een andere ventilatie nodig. Wij hebben een aantal tips uitgezocht om de ventilatie in jouw huis te optimaliseren.

  1. Zorg voor voortdurende aanvoer van frisse lucht. Gooi een raampje open als het mooi weer is buiten, als het regent kunnen de ventilatieroosters open gezet worden. De lucht kan dan door het huis heen stromen en blijven verversen.
  2. Zet een extra deur, raam of ventilatierooster open als je kookt, doucht, klust in huis of als je veel visite hebt. Door de warmte ontstaat er veel vuile lucht die op de één of andere manier toch naar buiten moet.
  3. Verminder vocht in je huis. Hang de was met lekker weer buiten op, kook met de deksel op de pan en douche niet uren.
  4. Zorg dat je kamers kunt afsluiten om tocht te voorkomen. Dat geldt zeker voor de badkamer. Zo kan de gewone ventilatie ongehinderd door het huis heen gaan en in de badkamer de vuile lucht naar buiten. Laat het raampje niet te lang open staan, want als het te koud wordt kan er condens en schimmel ontstaan.
ID: 457

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven