Huis
Tuin
Video

Grote kans dat jij dit item in het toilet verkeerd noemt

Wasbak, lavabo of spoelbak? Waar hebben we het over wanneer we deze termen gebruiken? Blijkbaar is er voor elk meubelstuk waar een kraan op staat een andere naam. Weet jij de verschillen?

De gootsteen

Een gootsteen vind je alleen in de keuken. Deze benaming komt van decennia terug, toen deze nog gemaakt werd van natuursteen. Deze wordt tegenwoordig ook wel spoelbak genoemd, omdat wij hier de afwas in kunnen doen.

De wastafel

De Wastafel of wasbak (in België ook wel lavabo genoemd) gebruik je voornamelijk in de badkamer. De wastafel heeft zijn naam te danken aan de functie van het opfrissen of zelfs een klein handwasje te doen. 

De fontein

In het toilet ga je dus geen wastafel zien, maar een fontein! Dit dient puur om je handen te wassen na je toiletbezoek, dus niet om kleding in te wassen of je volledig op te frissen. Vaak heeft deze ook alleen koud water en een kleinere kom.

Je kent nu de verschillen tussen de keuken, badkamer en het toilet! Zo word je niet in verlegenheid gebracht door de verkoper van de keuken showroom, wanneer jullie over iets anders praten. 

Fotocredits:

Header: congerdesign - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9443

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven