Huis
Tuin
Video

Zo weet je welke tegels je moet kiezen voor jouw toilet

De ruimte in het toilet is vaak wat kleiner en daarom ook lastig in te richten. Het kiezen van de juiste tegels is hierbij belangrijker dan je denkt. Wij zetten op een rijtje wat verschillende soorten tegels doen voor jouw toiletruimte en waar je op moet letten.

Glanzende tegels

Deze tegels laten de ruimte over het algemeen groter lijken door de weerspiegeling. Een goede keuze dus wanneer je het toilet wat groter wilt laten lijken. Let er wel op dat de weerkaatsing van de tegels de ruimte ook drukker kan maken. Houd je dus een beetje in met accessoires en decoratie.

4 tips om je slaapkamer gemakkelijk en leuk opnieuw te stylen
Slaapkamer

Tegels met print

Printjes staan onwijs leuk in de wc en fleuren de boel lekker op! Waar je wel op moet letten bij deze tegels is het contrast. Kies voor tegels waarbij het contrast niet te groot is, anders lijkt de ruimte optisch kleiner. En dat is natuurlijk zonde! Daarnaast kun je tegels met motief het best alleen op de vloer plaatsen, dit geeft een ruimtelijker gevoel.

Gekleurde tegels

Wanneer je kiest voor tegels met een kleurtje kun je het best gaan voor licht gekleurde tegels. Met lichte kleuren oogt de ruimte groter en frisser. Om nog meer ruimte te creëren kun je dezelfde tegels vanuit de gang laten doorlopen in de toiletruimte of laten doorlopen op de muur.

Tegels voor meer ruimte

Wanneer je het toilet breder wilt laten lijken kun je de tegels het beste liggend plaatsen. Wil je juist de hoogte accentueren? Plaats de tegels dan in de lengte, zo lijkt de ruimte optisch hoger. Wanneer je ook een sierrand op de muur wilt moet je er rekening mee houden dat dit de toiletruimte weer kleiner laat lijken. Een sierrand verbreekt namelijk de hoogte, doe dit dus alleen als je een hoge ruimte hebt.  

Tip: kijk van tevoren goed wat voor effect je wilt bereiken in jouw toiletruimte voordat je aan de slag gaat. Better safe than sorry!

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: Etsy
Foto2: tegels.com
Foto 3: Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 9814

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven