Huis
Tuin
Video

Zelf een inbouwreservoir installeren

Toilet
In de het toilet heeft Thomas de wanden geïsoleerd en de leidingen getrokken. Nu wordt het tijd om het belangrijkste element te plaatsen het toilet met bijbehorende inbouwreservoir. Alle onderdelen zitten in één doos en zijn voor elke doe-het-zelver te gebruiken.

De toilet pack van Praxis heeft alles wat je nodig hebt. Een inbouwreservoir, bedieningspaneel, wandcloset met bril, isolatiemat en bevestigingsmateriaal. Het voordeel hiervan is dat je in één keer alle benodigdheden voor een nieuw toilet bij elkaar hebt. De zitting en de klep van de toiletzitting gaan langzaam dicht (soft close), dus geen kletterende toiletbril meer. Daarnaast is de toiletbril met een eenvoudige handeling van de pot los te maken, makkelijk en hygiënisch voor het schoonmaken.

Hoe installeer je het inbouwreservoir?

Eerst zet je het frame in elkaar met bijbehorende waterreservoir. Op het waterreservoir staat een markering waardoor het frame op de juiste hoogte ingesteld kan worden. Wanneer je de standaard markering aanhoudt komt de toiletpot 40 cm van de grond te hangen. Indien je nog een vloertje gaat tegelen, of de pot graag iets hoger wilt hebben kun je onderaan de uitschuifbare poten afstellen. Zet de poten past helemaal vast als de reservoir waterpas op de vloer staat.

Vanaf welke kant je de waterleiding aansluit maakt niet uit, als je de leiding maar goed vast zet anders krijg je geheid lekkage. Zorg ook dat de afvoer aangesloten wordt.  Sluit de afvoer tijdelijk af met de meegeleverde doppen.

De inbouwreservoir moet op twee manier waterpas worden gezet, zowel horizontaal als verticaal. Voor het verticale gedeelte gebruik je de muurbeugels. Als het frame staat komt er een wand voor van multiplex. De bijgeleverde isolatiemat kun je gebruiken als mal om de gaten voor de afvoer en bevestiging van de pot te gebruiken. Wanneer het multiplex staat kan er getegeld of geschilderd worden zodat de wandcloset opgehangen kan worden. Maar dat zien we volgende week. 

ID: 461

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven