Huis
Tuin
Video

Met deze 3 tips krijg jij je kinderen aan hun huiswerk

Het schooljaar is weer begonnen en de hoogste tijd voor je kinderen om weer druk aan de slag te gaan. Het huiswerk moet gedaan worden en de studieboeken moeten weer worden opengeslagen. Vaak hebben ze totaal geen zin en belangrijke oorzaak hiervan is het creëren van een fijne werkomgeving. De grote vraag is dan ook: hebben jullie samen al een ideale werkruimte gecreëerd?

Het bureau

Zorg ervoor dat je een bureau aanschaft met genoeg werkruimte. Niet alleen een ruim werkblad maar zorg ook voor genoeg opbergruimte. De concentratie wordt namelijk vergroot wanneer er niet te veel afleiding is. Met veel opbergruimte kan je kind gemakkelijk al z’n spullen wegstoppen en in alle concentratie opgaan in zijn of haar huiswerk. Laat je kind zijn/haar bureau zelf inrichten zodat ze een veilige, eigen omgeving creëren waar ze zich prettig bij voelen.

Verlichting

Niet iedereen is geprezen met veel daglicht in alle ruimtes. Zorg ervoor dat het bureau met zoveel mogelijk daglicht om zich heen staat. Daglicht zorgt namelijk voor een natuurlijke bron aan energie en dat is altijd handig! Heb je niet zoveel licht, schaf dan een goeie bureaulamp aan. Dit is natuurlijk ook handig zodat ze ’s avonds gewoon door kunnen studeren.

Stoel

Het kiezen van een bureaustoel wordt vaak ‘tussen banken en stoelen geschoven’, terwijl een goede stoel juist erg belangrijk is. Een goede bureaustoel zorgt voor een goeie werkhouding. Je kunt langer blijven zitten aan je huiswerk en je krijgt bovendien minder last van lichamelijke klachten.

Fotobronnen

Headerfoto: Daniel Chekalov - Unsplash
Foto 1: Pixabay - Pexels
Foto 2: Rich Tervet - Unsplash

ID: 2540

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven