Huis
Tuin
Video

4 planten die je volgens NASA het beste op kantoor kunt zetten

Planten zijn natuurlijk sowieso hartstikke gezond. Maar er zijn bepaalde kamerplanten die extra goed zijn voor op kantoor. NASA deed er uitgebreid onderzoek naar en wij zetten de vier beste groene toppers voor je op een rijtje:

Iedereen heeft natuurlijk weleens last van een snotneus, hoofdpijn, jeukende ogen en andere ongemakken. Maar mensen die in een (geconditioneerd) kantoorgebouw werken hebben hier aanzienlijk vaker last van. De wetenschap heeft het zelfs al over ‘kantoorziekte’, omdat kantoorlucht vol ongezonde en zelfs giftige chemicaliën zit. Gelukkig toonde NASA (National Aeronautics and Space Administration) aan dat er vier kamerplanten zijn die dit leed weer ongedaan kunnen maken. Tijd om een van deze planten (of gewoon allemaal) op je bureau neer te zetten, of dat nu thuis of op je werk is!

De volgende vier kamerplanten worden ook wel de beste luchtzuiveraars genoemd na een uitgebreide ‘Clean Air Study’ van NASA en onderzoeker Kamal Meattle.

1. Areca Palm (ook wel ‘goudpalm’)

Als je 100% pure lucht wil hebben, moet je eigenlijk drie van deze mooie planten nodig. Dat is wellicht niet altijd even haalbaar, maar met één Areca Palm heb je gelukkig ook al een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit. Let op: je moet wel wekelijks zijn bladeren afstoffen om ervoor te zorgen dat ‘ie z’n werk goed blijft doen.

De Areca Palm is een ster in het aanmaken van extra zuurstof en bestrijdt schadelijke stoffen zoals Formaldehyde.

kantoorplant

2. Sansevieria (ook wel ‘vrouwentongen’)

Deze plant wordt ook wel de ‘slaapkamerplant’ genoemd omdat ‘ie zijn luchtverfrissende werk altijd ‘s nachts uitvoert en dus uitermate geschikt is voor in de slaapkamer. Maar ook op kantoor zou die niet misstaan, aangezien hij allerlei gevaarlijke chemicaliën zoals benzeen, trichlooretheen en formaldehyde aanpakt. En extra fijn aan deze plant: hij heeft heel weinig onderhoud nodig, extra handig op kantoor dus!

Als je 100% pure lucht op je kantoor wil hebben zou je wel zes tot acht van deze planten neer moeten zetten. Wees dus niet te zuinig, maar zet er vooral lekker veel neer op kantoor.

kantoorplant

3. Scindapsus

Deze plant is wat minder bekend, maar dat betekent niet dat ‘ie minder goed zijn best voor je doet. De Scindapsus of Epipremnun aureum is vooral een topper in het aanpakken van formaldehyde en benzeen.

kantoorplant scindapsus

4. Gerbera

Heb je liever wat meer kleur in je kantoor? Kies dan voor de gerbera op kantoor. Je kunt geregeld een mooie bos gerbera’s in een vaas zetten, maar ze zijn ook als plantje te koop. Deze gaan natuurlijk een stuk langer mee, dus daar heb je op de lange termijn veel meer aan.

Deze vrolijke plant met bloemen is overigens de grote favoriet uit het onderzoek van NASA omdat de plant veruit het beste is in het bestrijden van benzeen en trichlooretheen. Daarnaast pakt ‘ie als bonus ook nog formaldehyde aan.

kantoorplant gerbera

 Vond je dit interessant? Wellicht heb je dan ook wat aan deze plantentips: 

Fotocredits
Headerfoto: Domenico Loia - Unsplash  
Foto 1: Fleur Direct 
Foto 2: IKEA  
Foto 3: pnp_plantae
Foto 4: Andrew Small - Unsplash 

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: NASA Clean Air Study (wikipedia) en Time management.nl

ID: 3792

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven