Huis
Tuin
Video

5 apps die je helpen te concentreren tijdens het (thuis)werken

Je smartphone is een bron van afleiding, vooral als je thuis moet werken. Je kijkt sneller op je telefoon en je blijft hangen in de luie modus. Heel vervelend. Maar wist je dat je smartphone je ook kan helpen met concentreren? Er zijn een aantal apps die je helpen bij het focussen op je taken.

1. Freedom

Krijg jij vaak berichtmeldingen waar jij afgeleid van wordt? Dan is Freedom hier de perfecte uitkomst voor. Berichtmeldingen kunnen je altijd erg van je focus af houden. Bij deze app kun je ervoor kiezen om op bepaalde tijdstippen geen meldingen te krijgen van bepaalde apps doordat zij niet meer verbonden zijn met het internet. Bang om belangrijke telefoontjes of berichtjes te missen hoef je echter niet te zijn, want deze app blokkeert geen telefoongesprekken of smsjes. 

Je kunt de app hier downloaden voor jouw toestel. 

Zo geniet je het langst van je favoriete kaars
Huishouden

2. Forest

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan is deze app vast iets voor jou! Forest plant online een heel bos in de tijd dat jij geconcentreerd aan het werk bent. Iedere minuut dat jij niet op je telefoon kijkt, en dus niet op je telefoon zit plant de app een boom. Dit kan je dus laten uitgroeien tot een enorm bos, wat erg motiverend werkt! Deze app kost €2,25 in de appstore. Je vindt de downloadlink hier voor je Android toestel en hier voor je iPhone. 

3. Brain.FM

Deze app zorgt voor geluiden die de benodigde hersengolven opwekken. Bijvoorbeeld wanneer je wilt studeren of werken. De geluiden zorgen ervoor dat de hersengolven actiever worden, waardoor je je veel beter kunt focussen. Ook kun je deze app gebruiken om sneller in slaap te komen! 

De app is gratis te downloaden voor je iPhone en Android

4. Trello

Ben jij een echte chaoot? Dan zal je wel snel afgeleid zijn van alles wat op je bureau ligt. Van post its tot lijstjes enzovoort. Met de app Trello is dat verleden tijd. Al je lijstjes, opmerkingen en documenten kun je allemaal in deze app bewaren. Enorm handig voor als je het lastig vindt om geordend te werken. 

Je vindt de iPhone app hier en de Android app hier

5. Focus keeper

Ben jij echt van de strakke planningen? Dan komt deze app als geroepen! Focus keeper laat je werken in vaste tijdsblokken en je bent verplicht om na ieder tijdsblok een pauze te nemen. De meest gebruikte methode is om in tijdsblokken van 25 minuten te werken, waarna je verplicht 5 min wegstapt en even iets anders gaat doen. Deze app registreert ook je progressie en weergeeft dit later in grafieken. 

Je vindt de app hier voor je iPhone, en hier voor je Android toestel. 

Fotocredits:

Headerfoto: Roberto Nickson - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10311

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven