Huis
Tuin
Video

Met deze 5 tips creëer je een koelere werkplek

Hitte of geen hitte: het werk gaat gewoon door. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet wegsmelt op kantoor?

1. Verkoelend kussen

Nadat je water hebt gehaald kom je terug bij je werkplek. Je staat oog in oog met twee grote zweetvlekken op je bureaustoel. Niet heel lekker, en al zeker niet verkoelend. Ga daarom voor een kussen met verkoelende gel om het allemaal wat aangenamer te maken.

2. Onnodige apparaten uit

De warmte die elektrische apparaten afgeven heb je zeker niet nodig tijdens tropische dagen. Kijk daarom even goed welke apparaten je op kantoor niet gebruikt. Heeft niemand de printer nodig? Trek hier dan even de stekker uit.

3. Ramen en deuren open en dicht

Zorg dat de eerste persoon die op kantoor is ’s morgens alles lekker openzet. Zo breng je de koele lucht naar binnen. Op het moment dat het warmer wordt, doe je alle ramen en deuren dicht zodat de warme lucht buiten blijft. Eventuele gordijnen of lamellen kun je hierbij ook het beste sluiten.

4. Koele kleding

Heb je een baan waarbij je altijd in pak naar kantoor moet? Vraag dan aan je baas of hier tijdens de hitte een uitzondering voor kan worden gemaakt. Je kunt er ook net uitzien zonder driedelig pak. En hierdoor heb je meteen een reden om eens lekker casual naar kantoor te mogen.

5. Verkoelende planten

Planten voor een koeler kantoor? Jazeker! Het is wetenschappelijk bewezen door NASA Earth Science dat planten door warmte hun overtollige water vrijgeven in de lucht. Je leest hier welke planten hier goed in zijn.

Fotocredits:

Headerfoto: Markusspiske -Pixabay

Julia Dilissen
ID: 8912

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven