Huis
Tuin
Video

5 tips om jouw werkplek op de juiste manier te organiseren

Heb jij last van een korte concentratieboog? Ben je liever met hele andere dingen bezig? Misschien werkt het wel om je bureau op de juiste manier in te richten. Een fijne werkplek zorgt er namelijk voor dat je veel langer en geconcentreerder achter je bureau kunt blijven zitten.

Organiseer

Een georganiseerde werkplek zorgt ervoor dat je meer rust krijgt in je hoofd. Je kunt je beter concentreren wanneer je werkplek georganiseerd is. Je kunt dit doen met pennenbakjes en andere organizers. Op deze manier kun je al je kleine schrijfgerei, paperclips en andere frutsels overzichtelijk opbergen. En als het even kan ook nog op zo'n leuke manier zoals hieronder. 

Lekker zitten

Zorg daarnaast voor een fijne plek om te zitten. Heb je een houten stoel bij je bureau staan? Bekleed deze dan met een (nep)dierenvacht. Het ziet er harstikke gezellig en hip uit en zit ook nog eens lekker zacht. Zorg voor een comfortabele stoel en de juiste werkhouding. Zo kruip je makkelijker achter je bureau. 

Quotes

Een paar motiverende quotes kunnen ondersteunend werken. Kies voor quotes die bij jou passen. Schrijf ze zelf op in een stoere handlettering stijl. Heb je het zwaar of wil je stoppen? Kijk dan even op van je werk en spreek jezelf aan met je motiverende quotes.

Overzicht

Een georganiseerde werkplek zorgt voor rust in je hoofd, maar ook een overzichtelijke werkplek. Zorg voor overzicht door een planningsbord op te hangen. Hier kun je al je agenda afspraken en deadlines op neer zetten. Zorg dat je agenda er overzichtelijk uitziet zodat je alles gemakkelijk terug kunt vinden. Daarnaast kun je een prikbord ophangen. Hier kun je alle belangrijke memo’s aan hangen en de inspirerende quotes die je hebt uitgekozen.

Lachend te werk

Zorg daarnaast voor een beetje plezier op je werkplek. Je kunt kiezen voor een inspirerende quote die je aan het lachen maakt. Je kunt ook kiezen om wat grappige accessoires te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een puntenslijper in de vorm van een neus of biggetje, een gezellige pen of een nijlpaard pennenhouder.  

Fotocredits
Headerfoto: Thought Catalog - Unsplash
Foto 1: Fashionista
Foto 2: Better Homes&Gardens
Foto 3: Fashionista
Foto 4: Apsi doodles
Foto 5: Trendenser

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3475

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven