Huis
Tuin
Video

Zo word je geïnspireerd door je eigen werkplek

Wanneer je door je werkplek geïnspireerd wordt, word je ook geïnspireerd in je werk zelf. Een inspirerende omgeving zorgt voor meer creativiteit. Tijd voor een dosis inspiratie voor een inspirerende werkplek dus. Snap jij het nog?

Tip 1

Wil je productief blijven werken op een dag? Dan is ontspanning eigenlijk het allerbelangrijkste. Zorg ervoor dat je een speciale plek hebt waar je even tot rust kunt komen. Zet hier bijvoorbeeld een lekkere loungebank of een zitzak neer. Je kunt er helemáál een inspirerende hoek van maken door wat leuke boeken of spelletjes neer te leggen.  

Ontspanning zit daarnaast ook in een juiste werkhouding en goeie bureaustoel. Wanneer je namelijk lekker zit in de juiste houding, kun je je beter ontspannen.

Tip 2

Daarnaast blijkt dat een inspirerende werkplek tot stand komt door er een persoonlijke touch aan te geven. Zet bijvoorbeeld een gezellig plantje of een leuke souvenir neer op je bureau.

Tip 3

En over die planten? Groen op de werkvloer heeft een positief effect. Planten zorgen voor een frisse lucht en verminderen het stressniveau. Dat wil je natuurlijk.

Tip 4

Daarnaast blijkt dat een verlichte werkplek zorgt voor een hogere productiviteit dan een donker hol. Zorg daarom voor de juiste lampen of veel ramen op je werkplek. Ook een opgeruimde werkplek werkt bij aan een inspirerende omgeving, je krijgt namelijk meer rust in je hoofd, waardoor er meer ruimte ontstaat om creatief te denken.

Tip 5

Zorg voor voldoende privacy en rust op je werkplek. Veel geluidsprikkels kunnen je creatieve bubbel namelijk verstoren. Zorg ervoor dat je op het gewenste moment in je eigen bubbel kan.  

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3453

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven