Huis
Tuin
Video
& KARWEI

5x zo richt je je ruimte multifunctioneel in

We willen allemaal het liefst zeeën van ruimte in huis, maar soms hebben we dat gewoon niet. Het eenvoudig groter maken van de ruimte is dan ook niet mogelijk, maar we kunnen hem wel zó inrichten dat je een kamer voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Een tuinhuis waar je kantoor houdt en waar de kinderen kunnen chillen, bijvoorbeeld. Hoe? KARWEI geeft je vijf tips.

1. Verschillende soorten verlichting

De verlichting is heel bepalend voor een ruimte. In een eetkamer heb je andere sfeerverlichting dan de lamp waarbij je ’s avonds op de bank een boek leest. Probeer dus goed te kijken naar waar je de ruimte voor wilt gebruiken en welke verlichting daarbij hoort.

2. Multifunctionele meubels

Stel je wilt de ‘slaapkamer’ die je over hebt gebruiken als kantoor, maar ook om logés te kunnen laten slapen. Zorg er dan voor dat je multifunctionele meubels gebruikt, zoals een slaapbank. Overdag kunnen je klanten, collega’s of cliënten erop plaatsnemen, ’s avonds kunnen de vriendjes of vriendinnetjes van de kinderen blijven slapen. Wel even het beddengoed wassen natuurlijk…

3. Kamerverdeler

Heb je een grote ruimte die je multifunctioneel wil inrichten? Dan kan een kamerverdeler ook een goed idee zijn. Stel je hebt een hele grote ‘woonkamer’, waarbij je een afscheiding wil maken voor de keuken. Dan kun je een hele muur metselen, maar je kunt er ook voor kiezen om door middel van een hoge doorkijkkast, een kamerscherm of verschillende stoelen, een afscheiding te maken in de kamer. Minder drastisch dan een muur metselen en je behoudt het ruimtelijke gevoel van de kamer.

4. Verticale opbergruimte

Als je een kamer multifunctioneel wil inrichten, moet er wel voldoende ruimte zijn. Belangrijk om dus slim op te ruimen! Ruimtebesparend opbergen doe je door de lucht in te gaan. Dus maak een grote wandkast of koop leuke kratjes die je op elkaar stapelt. Zet je pronkstukken op ooghoogte en echte ‘opbergrommel’ onderaan. Zo ziet het er optisch opgeruimder uit en kan het kantoor ook gebruikt worden als speelkamer.

5. Iedere hoek kleur

Als je iedere hoek in de kamer een andere kleur en functie geeft, zorg je ervoor dat de kamer een geheel blijft, maar duidelijk andere functies heeft. Stel je woont in een studio, kies er dan voor om de hoek waarin je ‘slaapkamer’ is donker te maken en de tv-hoek lekker licht te houden. Zo is het duidelijk dat alles een andere functie heeft, zonder dat je de ruimte kleiner maakt door muren te plaatsen.

ID: 4528

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven