Huis
Tuin
Video

6 dingen die niet mogen ontbreken in je home office

Werk je regelmatig vanuit huis? Dan is een eigen werkplek in huis wel zo fijn. Maar wat mag er nou écht niet ontbreken in je home office? We zetten zes essentiële punten op een rijtje.

Foto: James McDonald - Unsplash

 

1. Een comfortabele stoel
Natuurlijk willen we het liefst een zo’n mooi mogelijke stoel in onze fancy home office. Maar nog veel belangrijker (of eigenlijk het allerbelangrijkst) is het om een comfortabele stoel te hebben die voldoende steun in je rug geeft. Ook is het handig om een stoel te kiezen die verstelbaar is naar de hoogte van je bureau. En het allermooiste is het natuurlijk als je al deze dingen ook nog eens in een stylish verantwoorde stoel kunt vinden. 

 

2. Een goed bureau
Net zo belangrijk als een goede en comfortabele stoel is het om een bureau te kiezen waaraan je prettig kunt werken, zonder rug- of nekklachten te krijgen. Zowel voor creatief als computerwerk is dit erg belangrijk. Het meest ideale bureau kun je in hoogte verstellen zodat ‘ie goed op de stoel aansluit. En nóg mooier is het als je 'm zelfs zo kunt verstellen dat je er staand aan kunt werken (ter afwisseling van zittend werken). 

Foto: Alexandru Acea - Unsplash

 

3. Genoeg opbergruimte = weinig afleiding
Of dit nu een extra kast of voldoende lades zijn, dat maakt niet uit. Maar het is erg belangrijk om al je spullen goed op te kunnen bergen. Laat al je documenten zo veel mogelijk uit het zicht, zodat je geen rommelige en chaotische werkplek krijgt. Dit is namelijk niet zo goed voor je concentratie. 

Foto: Luci.D. Interiors - Houzz.com

 

4. Zorg voor voldoende en het juiste licht
Heldere verlichting vanuit het plafond is uiteraard de basis voor een thuiswerkplek. Maar daarnaast heb je ook nog extra verlichting nodig voor wanneer je bijvoorbeeld moet lezen of ander werk hebt dat je van dichtbij moet bekijken. De bovenstaande home office heeft naast de standaard verlichting ook nog een bureaulamp en een staande vloerlamp voor sfeerverlichting. Daarnaast zijn er ook nog grote ramen die voor natuurlijk licht zorgen.

 

Het bureau hierboven is overigens in zo’n hoek gedraaid dat het buitenlicht vanuit de zijkant komt. Dit is erg belangrijk om vermoeide ogen te voorkomen.

Foto: Domenico Loia - Unsplash

 

5. Genoeg stopcontacten
Lekker praktisch, en absoluut onmisbaar: genoeg stopcontacten voor al je elektronische apparaten. Vooral handig voor mensen die veel op de computer werken. Heb je niet genoeg stopcontacten, zorg dan voor een grote stekkerdoos.

 

6. De juiste kleuren
En welke kleur geef je je werkruimte dan? Dat hangt er vanaf wat je het belangrijkst vindt. Deze kleur zorgt er bijvoorbeeld voor dat je beter kunt studeren, en deze kleur maakt je juist productiever. Maar welke kleur je ook kiest, het is vooral belangrijk dat je home office een bepaalde rust uitstraalt en voor zo min mogelijk afleiding zorgt. Natuurlijk zijn enkele accessoires of kunstwerken wel toegestaan -graag zelfs!- maar maak het vooral niet te druk. Kies daarom ook voor rustige kleuren, met bijvoorbeeld enkele kleuraccenten van de eerder genoemde kleuren die een positief effect hebben op je productiviteit en concentratievermogen.

 

Extra tip
Is je woning niet groot genoeg voor een eigen kantoor? No worries. We leggen je hier uit hoe je een werkplek in een kleine ruimte.

 

Headerfoto: Carl Heyerdahl
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2991

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven