Huis
Tuin
Video

Belangrijk: zo heb je ook thuis de juiste werkplek

Werk jij veel thuis? Dan is het belangrijk dat je een fijne werkplek hebt. Je werkplek moet niet alleen inspirerend zijn, maar ook comfortabel. En daar heb je zelf ook de hand in met de juiste werkhouding.

Juiste houding

Voor een juiste houding is het belangrijk dat je bureau en bureaustoel op de juiste hoogte staan. Zorg dat je de hoek van je knieën en de hoek van je ellebogen beide in 90º staan. De perfecte afstand van je scherm is 50-60 centimeter. Daarnaast moet je scherm op een hoogte staan zodat je naar je scherm kan kijken in een hoek van 40-45º, zoals je ziet op de afbeelding hieronder.

Hulpmiddelen

Eigenlijk is het dus fijn om een verstelbaar bureau en een verstelbare bureaustoel te hebben thuis op je werkplek. Heb je dit niet? Dan zijn er een paar hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je alsnog in de juiste houding kan werken.

  • Laptopstandaard
    Om in de juiste hoek te zitten vanaf je scherm kun je kiezen voor een laptopstandaard.
  • Los toetsenbord en muis
    Om ervoor te zorgen dat je armen niet overstrekt zijn wanneer je aan het typen bent kies je voor een los toetsenbord en muis. Zo kun je de juiste afstand bewaren.
  • Voetensteun
    Je kunt de hoek van je benen verbeteren door een voetensteun te plaatsen. Zo weet je zeker dat je een juiste werkhouding kunt aannemen.

Pauze

Vergeet niet regelmatig een pauze te houden door lekker op te staan en even een rondje te lopen. Op deze manier krijgen je spieren genoeg afwisseling tussen rust en beweging.

Fotocredits
Headerfoto: Manny Pantoja - Unsplash
Foto 1: RSI-Alert

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3470

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven