Huis
Tuin
Video

Full focus thuis werken? 5 tips om je beter te concentreren!

Voor sommige mensen kan thuiswerken erg lastig zijn. De verleiding om langer uit te slapen, iets vaker op je telefoon te kijken en 'per ongeluk' vooral bezig te zijn met het huishouden kan groter zijn dan normaal. Benieuwd hoe je toch productief kunt zijn vanaf huis? Wij geven je tips!

1. Houd je normale ritme aan

Probeer gewoon je routine te volgen die je normaal ook volgt. Sta je elke dag rond 07:00 op, houd dit dan vol. Kleed je aan zoals je dat altijd zou doen. Je gaat namelijk al snel in de luier- of vakantiemodus als je werk niet erg hangt aan vaste tijden en je je lazy outfit draagt. 

4 kleuren die je werkruimte thuis een luxe uitstraling te geven
Werkkamer

2. Maak planningen

Door een strakke planning te maken werk je productiever. Schrijf op wat je per dag wilt doen en noteer ze in prioriteit en tijdvakken. Rooster ook in wanneer je even een pauze hebt en wanneer je klaar bent. Pauzes zijn ontzettend belangrijk als je thuis werkt, dit wordt namelijk vaak vergeten. Door dit te vergeten heb je in het vervolg juist minder focus waardoor je dus ook minder productief bent. Door jezelf deadlines te geven ga je vaak sneller in werkstand.

3. Geen telefoons, wel de juiste muziek of omgevingsgeluiden 

Afleidingen zijn de grootste valkuilen. Blijft je telefoon maar oplichten of bliepen? Zet je telefoon dan op 'niet storen'. Heb je graag muziek op? Zorg dan dat je een muziekplaylist op zet waar je rustig, dan wel productief van wordt. Maar let op, zorg er wel voor dat je niet steeds bezig bent met liedjes skippen en andere nummers opzoeken. Ook dat leidt namelijk af.  

Liever geen muziek, maar rustgevende geluiden? Met de applicatie/website Noisli kun je zelf de fijnste achtergrondgeluiden samenstellen. Van kabbelende beekjes, tot onweer en van café-geluiden tot fluitende vogels. Net wat je fijn vindt! 

Benieuwd hoe je thuis kunt werken zonder enige afleiding? Je leest het hier!

4. Opgeruimde omgeving

Zorg er daarnaast voor dat de ruimte waarin je zit er rustig en netjes uitziet. Zo kun je tijdens het werken ook niet afgeleid worden door rommel en huishoudelijke taken. Het beste kun je natuurlijk in een opgeruimd kantoortje zitten, maar niet iedreen heeft die luxe. Zit je bijvoorbeeld in de keuken te werken, dan zul je je misschien storen aan de afwas. Het helpt om dan, vóórdat je begint met werken (dus niet tijdens), de ruimte waar je zit globaal op te ruimen. Maar let op dat je niet doorslaat, want voor je het weet ben je langer bezig met het huishouden dan met je echte werk. We weten allemaal dat opruimen stiekem best verslavend kan zijn. 

5. Blijf uit de buurt van je bed

Hoe aantrekkelijk het er ook uitziet om lekker vanuit je bed te werken, neem je vaak geen goede werkhouding aan. Dit is niet alleen slecht voor je lichaam, zeker als je voor langere tijd thuis moet werken, maar het zorgt ook voor een chill-modus. En tja... dan is het heel makkelijk om even snel een aflevering van je favoriete serie op Netflix te kijken. Je kunt jezelf beter belonen met Netflix als je al je werk af hebt. Zo streef je ergens naartoe en ben je ook minder snel afgeleid. Probeer een lekkere werkplek te creëren waar je je goed kunt concentreren.

Fotocredits:

Headerfoto: @huisje.aan.het.spoor - Instagram
Foto 1: Stilclassics - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10272

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven