Huis
Tuin
Video

Zo creëer je een gezellige maar functionele werkplek

Als je veel thuis werkt ken je het probleem wel; het lukt je maar niet om je werkplek goed in te richten. Je wil een plek die er leuk en gezellig uitziet, maar toch niet te afleidend is. Wij weten precies hoe je de perfecte werkplek maakt.

1. Ga voor Feng shui

Feng Shui is een Japanse manier van indelen. Volgens deze manier moet je je bureau richting de deur zetten. Dus als je achter je bureau zit kijk je naar de deur. Volgens Feng shui biedt dit bescherming en symboliseert het het zien van kansen. Het heeft dus een goede invloed op je werkprestaties.

2. Bloemen en planten

Verse bloemen en planten hebben wij natuurlijk het liefst in elke ruimte, maar op je werkplek zijn ze extra belangrijk. Ze zorgen namelijk voor minder stress, wat tijdens het werk natuurlijk regelmatig voorkomt. Ook zorgen bloemen en planten voor meer creativiteit en een huiselijk gevoel.

3. Opgeruimd staat netjes

Voor een goede concentratie en meer productiviteit, is het slim je bureau netjes te houden. Gooi losse papiertjes dus weg en breng lege glazen terug naar de keuken. Maak alleen plaats voor dingen die je echt nodig hebt, bijvoorbeeld pennen en een notitieboekje. De rest kan ergens anders opgeborgen worden.

4. Licht

Als je hele tijd naar het scherm van je laptop staart, kunnen je ogen nog wel eens moe worden. Plaats daarom een lamp op je bureau. Zorg ook voor zo min mogelijk licht van bovenaf, want hier word je moe van. Laat ook lekker de gordijnen open voor wat fris daglicht.

5. Foto’s en kunst

Hang voor meer inspiratie en creativiteit wat foto’s of kunst aan de muur. Je kunt het beste gaan voor posters van rustgevende landschappen, bijvoorbeeld het strand of een bos. Dit geeft een kalmerend effect waardoor je minder het gevoel hebt dat je de hele dag binnen zit te werken. Hierdoor krijg je meer creativiteit.

6. Functionele accessoires

Accessoires maken de ruimte gezellig en persoonlijk. Kies voor op je werkplek echter wel productieve accessoires, zodat het niet te druk en vol wordt. Denk aan een leuk pennenbakje of een planner. Wat ook kan helpen is een grote kalender aan de muur waar je je doelen opschrijft. Hierdoor gaat je productiviteit flink omhoog.

Er zijn nog veel meer factoren die bijdrage aan een goede werkplek. Wij leggen dit even voor je uit.

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin
Foto 1: Thrifty Decor Chick 
Foto 2: New Moon Club 
Foto 3: Eigen Huis en Tuin

Foto 4: The creativity Exchange 
Foto 5: Copy Cat Chic - Bloglovin 
Foto 6: Eigen Huis en Tuin

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4566

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven