Huis
Tuin
Video

Geen ramen? Zo krijg je toch een ruimtelijk gevoel

Sommige ruimtes zijn handig om te hebben, maar niet aantrekkelijk om te zitten omdat ze geen ramen hebben. Ze worden al snel als opslag gebruikt in plaats van extra leefruimte.

Wanneer een ruimte geen ramen heeft, lijkt de ruimte snel klein en benauwd. Een hele eenvoudige, maar super originele manier om het gevoel van ruimte te creëren is door middel van een ‘optische illusie’. Hierbij laat je de ruimte groter en opener lijken, maar het blijft dezelfde ruimte.

Optische illusie

Een manier waarop je dit kunt doen is door een schilderij op te hangen, waardoor het lijkt alsof je naar buiten kijkt. Welke uitzicht je wil, heb je volledig zelf in de hand. Uitzicht op een toffe stad of misschien juist wel de zee.

Optisch bedrog

Een andere manier is spiegels op onverwachte plekken plaatsen. Door deze manier lijkt het net of je kamer doorloopt, waardoor de ruimte groter oogt. Zorg er wel voor dat je niet teveel zelf in de spiegel te zien bent, anders doorbreek je het spiegelbeeld en vervalt het optische bedrog. 

Nepraam

Een andere leuke optie is zelf aan de slag gaan en een nepraam maken. Met een nepraam bedoelen we een lichtbak met een poster er voor gespannen, die wordt verdeeld door meerdere latjes. Door de verlichting en de latjes creëer je het gevoel van een raam waar daglicht door naar binnenkomt. Er zijn verschillende soorten fotodoeken die je goed voor lampen kunt spannen. De vlakken die je op de foto kan zien, zijn latjes voor het fotodoek. Hierdoor lijkt het op een kozijn van een raam. Door het licht wat erachter schijnt, lijkt het net of je een lichte ruimte hebt. Terwijl je eigenlijk op een donkere kamer zit. Het is dus heel belangrijk dat je het fotodoek goed uitlicht, dit kan je doen door er bijvoorbeeld een spot of lichtbak achter te zetten. Met een donker uitzicht creëer je niet het gevoel dat je lekker naar buiten kan koekeloeren.

Ben jij een persoon die dit raam nodig heeft in een kamer? Dan tref je het! Wij van Eigen Huis & Tuin hebben dit nepraam namelijk al een keer gemaakt. Wil jij weten hoe dat is gegaan? Bekijk dan de DIY en volg de stappen. Voordat je het weet heb jij ook een prachtig uitzicht vanuit je kamer.

ID: 2606

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven