Huis
Tuin
Video

Deze kleur zorgt ervoor dat je beter kunt studeren

De vakantie is weer voorbij, dus voor veel mensen is het tijd om weer met de neus in de boeken te gaan. Dus zorg voor voldoende nachtrust en opperste concentratie en zo weinig mogelijk afleidende prikkels. Maar wist je ook dat er een bepaalde kleur is die ervoor zorgt dat je beter kunt studeren?

Kleurenpsychologie
Kleurenpsychologie wil zeggen dat je emotionele gesteldheid en dus ook productiviteit of concentratie beïnvloed wordt door de kleuren van je omgeving. Zo kan rood bijvoorbeeld wraakgevoelens opwekken (niet zo handig tijdens het studeren of werken), maar zijn er ook kleuren die een positief effect hebben op je productiviteit. 

Foto: Getty Images en Getty Images

 

Paars
Wanneer je regelmatig thuis moet studeren is het wellicht een idee om de ruimte waarin je studeert paars te kleuren. Paars staat namelijk voor wijsheid en ‘het intellectuele’. Daarnaast staat de kleur ook voor creativiteit, wat natuurlijk ook heel goed van pas kan komen tijdens het studeren. 

Foto: Getty Images en Getty Images

 

Voeg paarse elementen toe aan je studeerplek
Je kunt dit rigoureus aanpakken, of subtiel. Het is maar net wat je prettig vindt. Mocht je je studeerkamer niet gelijk helemaal paars willen verven kunnen we je geruststellen: enkele paarse elementen toevoegen kan al voldoende zijn. Denk aan een paars plantje, een lamp, notitieblokken, een vloerkleedje of paarse gordijnen.

 

 

En als je het helemaal goed wil doen...
Mocht je daarnaast ook je productiviteit willen verhogen dan kun je ook nog een andere kleur aan je studeerkamer toevoegen. Welke kleur daar voor zorgt lees je hier.

 

 

Headerfoto: Raw Pixel - Unsplash
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2868

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven