Huis
Tuin
Video

Studeren of thuiswerken? Deze kleur maakt je productiever

Werk of studeer jij geregeld vanuit huis? Hartstikke fijn als dat kan! Maar verzet je thuis ook net zo veel werk als op een kantoor of universiteit? Thuis kun je continu afgeleid worden door allerlei prikkels, terwijl dat op kantoor vaak minder is. Dit heeft deels te maken met de kleuren van je werkomgeving. Op kantoren wordt daar dan ook vaak rekening mee gehouden. Er is namelijk één kleur die je productiever maakt. Enig idee welke kleur dat is?

Kleurenpsychologie
Kleurenpsychologie wil zeggen dat je emotionele gesteldheid en dus ook productiviteit beïnvloed wordt door de kleuren van je omgeving. Zo kan rood bijvoorbeeld wraakgevoelens opwekken (niet zo handig tijdens het werken), maar zijn er ook kleuren die een positief effect hebben op je productiviteit.

Foto: Pierre Châtel-Innocenti - Unsplash  

 

Blauw
Blauw is de kleur die erom bekend staat dat het je productiviteit omhoog brengt. De kleur staat voor wijsheid en intuïtie. Daarom zie je blauw dus ook geregeld terug op de werkvloer. Dat wil niet zeggen dat elk kantoor strakblauw moet zijn, maar dat blauwtinten wel vaak terugkomen op de werkvloer. Denk aan blauwe bureaustoelen, blauwe vloerbedekking of blauwe gordijnen. 

 

Pas je thuiswerkplek aan
Als je thuis ook graag optimaal gebruik wil maken van je productiviteit, dan doe je er wellicht goed aan je werkomgeving aan te passen met de kleur blauw. Je kunt dit rigoureus aanpakken, of subtiel. Het is maar net wat je prettig vindt. 

 

Foto: West ElmChris Knight - Unsplash en Tessa Hop

 

Blauwe muur in de tint die jou aanspreekt
Pak je het rigoureus aan, dan schilder je de muur -of een deel van de muur- blauw. Dit kan uiteraard in de tint die jou zelf het meest aanspreekt. Ga je voor een lichtblauwe kleur, een felle kleur blauw of juist voor een donkere tint blauw?

Foto: Toa Heftiba - Unsplash

 

Blauwe elementen
Behoud je liever je huidige muurkleur, dan kun je ook gewoon blauwe elementen aan je werkruimte toevoegen. Zoals bijvoorbeeld in de gordijnen of een mooi blauw plaid. Een blauw bureau, een blauw tapijt of een blauwe stoel kan natuurlijk ook. Zolang het maar in het zicht is tijdens het werk!

 

Headerfoto: Nathan Riley - Unsplash
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2828

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven