Huis
Tuin
Video

Op deze plekken kun je je telefoon maar beter niet bewaren

Je mobiele telefoon heb je waarschijnlijk bijna altijd bij je en anders is hij nooit meer dan een paar meter dan je verwijderd. In je broekzak, in je tas et cetera. Maar wist je dat sommige plekken helemaal niet goed zijn om je mobiel te bewaren?

Waarschijnlijk heb je je mobiel wel eens op een van deze plekken gestopt of neergelegd. Doe dat maar niet meer...

In je broekzak

De broekzak is waarschijnlijke de meestgebruikte bewaarplek voor je mobiel. Maar dit is dus eigenlijk helemaal niet goed. Er zou twee tot zeven keer meer straling vrijkomen dan wanneer je je mobiel in een tas zou opbergen. Deze straling kan veel problemen opleveren, bijvoorbeeld de groei van tumoren of vermindering van vruchtbaarheid bij mannen.

In je bh

Als vrouw ken je dit misschien wel; je hebt even geen tas of broekzak bij de hand, dus berg je je mobiel maar op in je bh. Echter kan dit zorgen voor huidirritatie. Vooral bij het bewaren in sportbh’s kan dit gebeuren door het zweet en de bacteriën.

In je bed

Je hebt het misschien al vaker gehoord, maar je kunt maar beter niet slapen met je telefoon in bed. Ten eerste kan het, als hij aan de oplader ligt, zorgen voor brand. Ook kan je telefoon door het LED licht zorgen voor minder slaap. Daarnaast heb je ook hier weer last van de straling die van het toestel afkomt welke kan zorgen voor tumoren.

In het handschoenenkastje

Je kunt je telefoon ook beter niet in het handschoenenkastje in de auto bewaren. Dit komt door de extreme temperaturen hier. Als het warm is buiten, dan is het in dit vakje nog een stuk warmer. Dit kan bij je telefoon zorgen voor oververhitting wat slecht is voor de batterij. Extreme kou kan weer zorgen voor problemen aan het scherm, of zelfs het breken hiervan.

In de badkamer of wc

Je badkamer en wc zijn natuurlijk niet de meest hygiënische plekken in huis, ook niet voor je mobiel. Bij het doortrekken van de wc komen namelijk veel bacteriën en virussen in de lucht die dan weer op je mobiel komen. Als je hier vervolgens mee belt, komt dit weer op je gezicht terecht, wat natuurlijk erg vies is.

Als je het toch niet kon laten om je telefoon mee te nemen naar het toilet, kun je hem hierna maar beter eerst schoonmaken. Zo doe je dat het beste.

Fotocredits
Headerfoto: Andres Jasso - Unsplash

Bron: Reader's Digest

Julia van Rijn
ID: 8009

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven