Huis
Tuin
Video

Werk je graag thuis? Met deze 5 tips word je niet meer zo snel afgeleid

Thuiswerken is heerlijk. Je kunt gewoon in je pyjama aan de slag en je hebt geen reistijd. Toch is er hierbij wel een valkuil: je bent een stuk sneller afgeleid waardoor je weinig gedaan krijgt. Ben je hier helemaal klaar mee? Volg dan deze tips op.

De afleiding bij thuiswerken komt overal vandaan. Je moet nog een wasje draaien, je keuken is een rommel, of je televisie met daarop Netflix eist alle aandacht. Gelukkig komt daar met deze 5 tips een einde aan.

1. Creëer een echte werkplek

Als je thuiswerkt is het al snel verleidelijk om lekker op de bank of in bed met je laptop op schoot te zitten. Toch is dat niet zo'n goed idee. Je wordt dan namelijk veel sneller afgeleid door bijvoorbeeld de televisie. Nu hoef je ook niet een heel kantoor in te richten als je hier geen ruimte voor hebt, maar een opgeruimd plekje aan de eettafel zorgt al voor veel meer focus. 

Heb je toch liever wel een echte werkplek? Zo kun je die in een kleine ruimte creëren. 

2. Werk bij daglicht

Bij daglicht werken is beter voor je productiviteit. In een donkere ruimte kunnen je oogleden namelijk gaan hangen. Hierdoor word je slaperig en daar ga je niet harder door werken. Zet je bureau dus lekker dicht bij het raam, dit zorgt dan ook gelijk voor voldoende frisse lucht.

3. Maak het jezelf comfortabel

Een goede stoel is een must als je de hele dag zit. Als je vaak thuis werkt kun je daarom een goede bureaustoel aanschaffen. Als dit niet het geval is, kun je het beste op een eetkamerstoel zitten, eventueel met een kussentje. Je bank of bed kun je beter achterwege laten, want dit is funest voor je nek en rug.

4. Heb genoeg opbergruimte

Een rommelige ruimte zorgt voor een rommelig hoofd, en dit zorgt weer voor weinig concentratie. Een opgeruimde werkplek is dus zeer belangrijk. Dit behaal je met genoeg opbergruimte. Denk aan kasten, boekenplanken, maar ook mapjes om papieren in op te bergen.

5. Verzamel alles wat je nodig hebt

Verzamel als je aan de slag gaat eerst alles wat je nodig hebt om te werken: je agenda, laptop, schriftjes et cetera. Ook wat te eten en drinken is niet overbodig. Er is niet vervelender (en afleidender!) om steeds te moeten opstaan als je iets vergeet.

Julia van Rijn
ID: 8760

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven