Huis
Tuin
Video

Dit zijn de 7 smerigste plekken op kantoor

Je huis geef je nog wel eens een grote schoonmaak, maar hoe zit het met je kantoor? Zeker als er geen schoonmaker is, wordt er waarschijnlijk niet veel schoongemaakt. Maar misschien vind je dat na het lezen van deze zeven punten wel eens nodig..

1. Je mok

40 uur per week drink je uit deze mok en zo nu en dan spoel je hem af of stop je hem in de vaatwasser. Toch doe je dit waarschijnlijk niet vaak genoeg. Vaak belandt je mok ook nog eens op het bureau bij een collega. Hierdoor belanden er al snel gezichtsbacteriën op je favoriete mok. Je mok afspoelen met heet water is dan niet genoeg, denk er daarom aan om je mok echt regelmatig in de vaatwasser te doen of grondig af te wassen. 

2. Pennen

Het een bekende tick. Ben je geconcentreerd aan het werk? Dan wil je je pen nog wel eens in je mond stoppen. Een op de vijf mensen doet dit wel eens, niet heel gek dus. Daarnaast wordt die pen ook nog wel eens uitgeleend en komen er dus ook bacteriën van andere mensen op de pen.  

3. Toetsenbord

Eten achter je computer, je weet dat je het eigenlijk niet moet doen, maar je kunt het toch niet laten. Zo komen er wel eens kruimels tussen je toetsen. Daarnaast kan het typwerk er nog wel eens heftig aan toe gaan. Zo kan er ook zweet en huidcellen op het toetsenbord komen. Met dit alles kan je toetsenbord nog wel een aardig vies worden. Hoe je het schoonmaakt? Zo

4. Printer

De printer is in veel kantoren druk bezet. Al die mensen, en al die handen die continu aan alle knopjes zitten. Die kunnen nog wel eens veel bacteriën en viezigheid meenemen. Het is daarom geen verkeerd idee om zo nu en dan een doekje over de printer te halen.

5. Koptelefoon

Je koptelefoon gaat op, en af. Gebruik je oordopjes? Dan gaan ze in en uit. En zeker als je ze nog wel eens uitleent, dan kunnen ze aardig vies worden. Je koptelefoon of oordoppen komen zo vol te zitten met huidschilfers, zweet en oorsmeer.

6. Magnetron

De magnetron is de oplossing voor het opwarmen van je lunch of een lekkere warme soep. Hij wordt daarom vaak genoeg gebruikt door alle collega’s. Bacteriën zijn gek op de warmte van de magnetron. Het is daarom een broedplek voor bacteriën. Maak hem daarom elke dag even snel schoon met een sopje. Als je dat niet doet en je warmt een lekker stukje vlees op, dan kun je daar goed ziek van worden. 

Hoe je die magnetron het snelst schoon krijgt? Zo!

7. Koelkast

Ook dit apparaat wat in de keuken te vinden is zit vol met bacteriën. De kans is groot dan je regelmatig beschimmeld eten vindt van een collega die z’n salade of broodje met kaas weer eens was vergeten. En wat dacht je van die open yoghurtpakken? Een magneet voor alle rondzwervende bacteriën! Een koelkast thuis bevat namelijk al zo’n 7850 bacteriën per vierkante meter. Moet je eens nagaan hoeveel een koelkast op werk bevat. Toch maar eens een schoonmaak plannen!

Een vies huis

Heb je er ook wel eens over nagedacht om deze dingen in huis schoon te maken?

Fotocredits
Headerfoto: Georgie Cobbs - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4024

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven