Huis
Tuin
Video

10x Tips voor opbergruimte

Woonkamer
Het is een nieuw jaar, en daarom is het tijd voor een frisse start. Want wat is er nou lekkerder dan het jaar beginnen met een opgeruimd huis? Wij geven je wat handige opbergtips!

Tip 1: Creëer ruimte

Of je nou een groot of een klein huis hebt, het is altijd lekker als het huis ruimtelijk oogt. Hier zijn verschillende trucjes voor. Maak bijvoorbeeld gebruik van veel spiegels, spiegels reflecteren en daardoor lijkt de ruimte automatisch groter.

Ook kun je gebruik maken van een kamerscherm om je ruimte op te delen in verschillende ruimtes.

En wil je wel een plek waar je kunt werken, maar staat je bureau je ontzettend in de weg? Kies dan voor een uitklaptafeltje. Dan kun je, als je niet aan het werk bent, de ruimte voor iets anders gebruiken. Zet er dan bijvoorbeeld een mooie plant neer.

Oogt je huis nu nog niet ruimer? Denk dan eens aan het gebruiken van horizontale lijnen in je kamer. Door dit te gebruiken, oogt je kamer breder en dus ruimer. Aan de andere kant staat het gebruik van motiefjes, dit verkleint.

Bron: Woontrendz

Tip 2: Organiseer je lades

Ook al zie je het van de buitenkant niet, het is fijn als je lades netjes opgeruimd zijn. Ook hiervoor zijn verschillende tools. Denk vooral aan het hergebruiken van andere objecten. Zo kun je bijvoorbeeld oude wijndozen en blikken gebruiken om je spulletjes in te doen. Je kunt deze dozen en blikken ook mooier maken door ze een leuk kleurtje te geven. 

 Tip 3: Orden je planken

Het is leuk om je boeken, DVD’s of misschien wel je LP’s op een plank te zetten, maar niet leuk als het er rommelig uitziet. Sorteer het daarom bijvoorbeeld op genre, kleur, grootte of alfabetische volgorde. Zo weet je gelijk welke je moet hebben en ziet het er een stuk beter uit! Zet verder niet te veel andere dingen op je planken, maar kies voor één of twee accessoires, bijvoorbeeld een mooie boekensteun.

Bron: Showhome

Tip 4: Gebruik je meubels

Er is in huis meer opbergruimte dan je op het eerste moment zult denken. Zo kun je je meubels gebruiken als opbergplekken. Hiervoor hoef je niet perse een nieuwe bank aan te schaffen waar kleppen in zitten. Je kunt ook gewoon een paar bakken halen en deze onder je bank of bed schuiven/rollen. Zorg ervoor dat de bakken goed aansluiten, maar let er wel op dat ze er daadwerkelijk onder passen voor je ze vol gooit. Wat je in de bakken doet mag je natuurlijk helemaal zelf weten, maar een ideetje is om je winterkleren er in op te bergen als het zomer is en andersom.

Bron: Ilovemyinterior 

Tip 5: Geheime ruimtes

Heb je geen ruimte onder je bed of bank, dan kun je altijd nog gebruik maken van geheime ruimtes. Zo zijn er bijvoorbeeld trappen waar geheime lades in verstopt zitten. Of een stoel waar een laatje in het zitvlak zit. Super handig! Wil je dit niet kopen, dan kun je het altijd zelf proberen te maken.

Tip 6: Wees creatief

Wees creatief bij het creëren van opbergruimte. Je kunt de meest gekke dingen bedenken. Hang bijvoorbeeld een magneet op, en hang daar alles aan wat magnetisch is. Denk hierbij aan paperclips of je pincet. Ook kun je schoenenzakken met van alles vullen (er hoeven dus niet perse schoenen in) en aan de binnenkant van een deur hangen.

Bron: Roomed

Tip 7: Verticaal opbergen

Heb je loze wanden waar je niks mee doet? Werk dan de hoogte in. Hang bijvoorbeeld een mooie wandkast op of een paar leuke planken (waar je dan weer tip 3 voor kunt gebruiken). Het is altijd fijn als je een lege vloer hebt.

Tip 8: Je kledingkast

Iedereen kent het wel: rondslingerende kleren. Je gooit het in je kast en het stapelt zich daar op. Uiteindelijk is je kast een rotzooitje en is het hoog tijd om deze eens lekker op te ruimen.

Begin dan met het uitzoeken van je kleren. Kleren die je niet meer draagt en ook niet van plan bent om nog te dragen, kun je beter weg doen. Draag je iets niet meer, maar wil je het niet weg gooien omdat het je van waarde is, berg het dan ergens anders op.

Ophangen zorgt ervoor dat je kast netter oogt. Hang daarom zoveel mogelijk op, en vouw de rest netjes op.  

Tip 9: Je badkamer

Ook in je badkamer kun je genoeg rommeltjes hebben, denk aan je voorraad shampooflessen, je wattenschijfjes, je scheerschuim, je handdoeken enzovoort. Voor al deze dingen kun je een plekje vinden. Hang bijvoorbeeld ringen of haken aan je muur of deur. Hier kun je je handdoeken en badjassen aan ophangen.

Wat altijd handig is, is een kastje achter je spiegel. Deze valt niet op door de spiegel die er voor zit en zo heb je stiekem ruimte gecreëerd voor je spulletjes. Ook geeft een opbergmeubel zonder voetstuk meer ruimte. Gebruik in de lades van je opbergmeubel de trucjes van tip 1 en je badkamer is picobello!

Tip 10: Rommel-laatje

Als je alle bovenstaande tips braaf hebt opgevolgd en je hebt nog steeds troepjes, dan is dat helemaal geen probleem. Je moet natuurlijk ook kunnen leven en daar horen spullen bij. Voor spullen zonder directe bestemming kun je een rommel-laatje creëren.

ID: 2265

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven