Huis
Tuin
Video

11 dingen die je alleen herkent als je een crazy cat lady bent

Ben jij gek op katten en slaat die liefde af en toe een beetje door? Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat jij een ‘Crazy Cat Lady’ bent… Is dat het geval? Dan zul je jezelf vast wel herkennen in de onderstaande 11 punten.

Zijn er bij jou 5 of meer punten van toepassing? Dan ben je een echte ‘Crazy Cat Lady’ of ook wel: ‘een kattenvrouwtje’. (Maar ook de heren onder ons sluiten we niet uit hoor).

1. Je hele telefoon staat vol met foto’s van je kat(ten)
Ligt ‘ie lekker languit op z’n rug? SCHATTIG! *klik*! Ligt ‘ie heerlijk in z’n mandje? LIEF! *klik*! Steekt ‘ie z’n tong uit? GRAPPIG! *klik*! Jawel, je ziet overal wel een kodakmomentje in en je Instagram staat dan ook voor 90% vol met kattenfoto’s. En je Instagramvolgers moeten dat allemaal maar aanzien…

kat tong

Overigens is het hartstikke normaal om zoveel foto’s van je huisdier te maken. Eerder las je hier dat meer dan 65% van de hondeneigenaren meer foto’s van zijn hond heeft dan van zijn partner op zijn telefoon heeft. Dus het is vrij logisch als dat bij katteneigenaren ook het geval is, toch?

2. Je zegt je kat nog eerder gedag dan je partner
“Dag poezenbeest! Heb je lekker geslapen! Oh, hoi schat, hoe was je werk?” Het klinkt misschien gek, maar ook wij betrappen ons er regelmatig op dat we onze kat vaak nog eerder gedag zeggen dan ons liefje. Oeps… Gelukkig zijn we niet de enigen, want ook hier lees je dat een groot deel van de huisdiereigenaren dit regelmatig doet.

3. Je ziet je kat echt als je kindje
Ja, geef maar toe. Als iemand vraagt of je kinderen hebt wil je toch eigenlijk bijna je kat erbij vermelden? Snappen we heel goed hoor. Een kat kan ook echt onderdeel van je gezin zijn, of misschien zelfs je soulmate? Overigens is er recentelijk onderzoek naar dit gedrag gedaan, en dit is dus de reden dat we onze huisdieren af en toe als ons kindje zien.

4. Je houdt ‘m dan ook het liefst als een baby in je armen
Het liefst houd je je kat als een baby vast. Heerlijk in je armen en tegen je buik aan. Zucht… daar smelt je toch van?

5. En als hij niet op schoot wil…
Dan stop je ‘m lekker in een dekentje. Hadden we al gezegd dat het af en toe echt baby's zijn?

kat dekentje

6. Je kijkt er vaak nog meer naar uit om met je kat(ten) op de bank te zitten dan dat je met je vriendinnen op stap gaat
Je beste vriendin verontschuldigt zich omdat ze vanavond toch niet kan afspreken. Maar het enige wat jij kan denken is: “Yes, series kijken op de bank, met mijn beste kattenvriend(en) om mij heen!” Wat wil je nou eigenlijk nog meer in het leven?

7. Je praat de hele dag door tegen ze alsof het mensen zijn
En je bent eigenlijk ook lichtelijk teleurgesteld als ze niet eens even antwoord geven op al je vragen. ‘Wil je geen eten? Nou, dan maar niet hoor.’

8. Je vergeet af en toe even dat het geen lappenpop is
Maarja… soms laten ze ook gewoon echt alles toe. 

kat rug

9. Je kat boven ALLES
Is je date geen kattenfan? Grote kans dat het dan ook bij alleen een eerste date blijft, want jouw kat staat toch echt op nummer één.

10. Je kunt de hele dag door kattenfilmpjes bekijken
Zit je niet op Instagram foto’s van je kat te delen, dan zit je wel naar andermans katten te kijken. Heerlijk dat scrollen door al die lieve foto’s en grappige filmpjes! En zo ben je gerust wel weer een paar uurtjes zoet…

11. Je kunt eigenlijk alleen maar over je kat praten
Je hebt van die mensen die echt alleen maar over hun kinderen kunnen praten. Zó vervelend! Jij kunt tenminste ook nog spannende verhalen over je kat vertellen. Dat ‘ie bijvoorbeeld wel 4 keer op de kattenbak is geweest vandaag en dat zijn mauwtjes echt het schattigst van de wereld zijn. Veel interessanter!

Ben je meer van de plantjes?
Dan ben je misschien eerder een ‘crazy plant lady’ en zul je jezelf vast nog meer hier in herkennen.

Fotocredits
Headerfoto: Tony Wang - Unsplash
Foto 1: Annelijn Weerman
Foto 2 + 3: Marjolein Sintenie

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4126

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven