Huis
Tuin
Video

3 manieren om je schouw te stylen

Prachtig, zo’n schouw in je woonkamer. Maar hoe style je zoiets nou? Dit kan een aardig lastige klus zijn als je niet weet hoe je moet beginnen. Daarom helpen we je een eindje op weg:

De schouw heeft vaak een prominente plek in de woonkamer, dus een beetje extra aandacht aan de styling ervan is wel gewenst. Dit betekent dus niet dat je zomaar zo veel mogelijk accessoires op de schouw moet zetten, maar dat je juist moet kiezen voor de juiste compositie.

1. Hang iets boven de schouw

Wil je graag een mooie eyecatcher bij je schouw? Kies er dan voor om iets boven de schouw te hangen, vooral ook omdat de schouw zelf vaak een smalle richel heeft waardoor je niet al te grote objecten kwijt kunt. Door een mooie grote spiegel (ronde spiegels zijn momenteel favoriet!) op te hangen of een favoriet kunstwerk kun je de rand boven de schouw zelf vrij rustig houden met enkele accessoires.

Maar onthoud: zet niet alles tegelijk op de schouw, anders wordt het een veel te druk geheel.

Heb je helemaal geen richel boven je vuurplaats, dan is het natuurlijk al helemaal mooi wanneer je iets op de muur boven je haard hangt. Zoals bijvoorbeeld een hertengewei: 

2. Je favoriete koffietafelboek eh… schouwboek als pronkstuk

Wie zegt er dat je alleen maar fotolijstjes of ingelijste prints op je schouw zou moeten zetten als sommige koffietafelboeken alleen al van de buitenkant zó mooi zijn dat ze hun eigen troontje zouden moeten hebben?! Zet daarom een van je favoriete koffietafelboeken rechtop op de richel, zodat je mooie ‘schouwboek’ als een prachtige eyecatcher staat te pronken.

Ook kun je meerdere boeken inzetten, maar dan net even anders. Hoe? Dat lees je bij het volgende puntje.

3. Met hoogtes spelen

Met hoogteverschil spelen is altijd een goed idee in je interieur, dus ook op die rechte richel boven je schouw is dat een mooie toevoeging. Denk hierbij aan één of twee mooie kandelaren of een mooie karaf met daarnaast een kleiner gouden beeldje, een (hittebestendig kunst)plantje of een lijst met een mooie print. Die laatste kun je overigens gewoon rechtop tegen de muur zetten in plaats van aan de muur op te hangen.

Heb je geen hoge accessoires, maar wel nog een paar mooie boeken? Dan kun je die heel goed inzetten om met die hoogteverschillen te spelen. Stapel een aantal van die boeken en leg ze horizontaal neer op je schouw -mits je schouw daar breed genoeg voor is- zodat je recht tegen de ruggen kijkt. Zet hier vervolgens nog een van je favoriete accessoires op en je zal zien dat ‘ie voor mooier tot z’n recht komt.

schouw

Fotocredits
Headerfoto: Louis Lemaire
Foto 1: Ilse van Elleswijk - Interior Twin  
Foto 2: Sabine Burkunk - Welke
Foto 3: Louis Lemaire

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3531

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven