Huis
Tuin
Video

Planten in huis? Dit zijn de 3 meest gemaakte fouten

Leuk, zo’n kamerplant in huis. Maar je wil ‘m wel levend houden. Let daarom op dat je deze drie fouten niet maakt.

1. Te veel water

Je wil heel enthousiast je plant goed verzorgen, maar ben hier ook weer niet té enthousiast in. Niet iedere plant heeft zoveel water nodig. Bovendien: als er te veel water achterblijft, kunnen de wortelen gaan rotten. Zoek goed uit welke zorg jouw plant nodig heeft.

2. Het verkeerde licht

Sommige planten willen veel zonlicht, terwijl anderen het liefst in het donker staan. Ook planten kunnen ‘verbranden’ van de zon. Je zou dit bijvoorbeeld zien aan donkere bladeren. Zo houdt de sansevieria niet van te veel zonlicht. Kijk daarom goed naar hoeveel licht jouw plant nodig heeft.  

3. Vergeten te verpotten

Planten ontwikkelen zich nog in jouw huis. Na een bepaalde tijd wordt de pot waar de plant instaat soms te klein. Hierdoor wordt de plant beperkt in zijn groei. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan bladeren die geel worden. De plant kan je zo ook proberen te vertellen dat er niet meer genoeg voedingsstoffen in de potgrond zitten. Even verpotten dus!  

Ben je nog op zoek naar jouw perfecte kamerplant? Kijk dan hier voor inspiratie.

Fotocredits
Headerfoto: Drewbeamer -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3679

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven