Huis
Tuin
Video

De 3 mooiste kamerplanten met gekleurde bladeren

Planten geven een mooie pop of color met hun groene kleur. Maar wat denk je van planten met kleurrijke bladeren? Wij zetten de drie mooiste kamerplanten met gekleurde bladeren voor je op een rij.
mooie calathea met groen en rood

1. De Calathea

Ook wel de Pauwenplant genoemd heeft vaak een mooi, groot blad met verschillende tinten groen. De verschillende tinten geven de plant een speelse jungle look. Waarom wij echt van deze plant houden, is de onderkant van het blad. Deze heeft een prachtige donkerrood/roze kleur. In sommige gevallen hebben de nerven aan de bovenkant ook deze mooie kleur. Dit is een plant voor de groene vingers onder ons, makkelijk is die namelijk niet.

paarse vlinderplant in pot

2. De Oxalis triangularis

Oftewel, Geluksklaver. Met haar unieke bladeren doet het ons ontzettend aan vlinders denken. Omdat we zo gek zijn op deze dieprode plant met haar unieke look, hebben we hier een heel artikel over geschreven. Lees hier meer over deze bijzondere plant. 

polka dot plant met rode en groene bladeren

3. Hypoëstes Phyllostachya

Omdat de bladeren van deze plant vaak bedekt zijn met gekleurde stippen, wordt deze plant ook de Polka Dot plant genoemd. Je kan deze planten vinden met een roze, rode, witte kleur en alles daar tussen in! Deze plant is een stuk makkelijker dan de Calathea, maar zorg wel voor dat de plant genoeg zon krijgt. Als de plant geen zon heeft, zullen de bladeren ook geen leuk kleurtje krijgen, en dat zou zonde zijn.

Een boom in je interieur

Ben je op zoek naar iets anders dan een kamerplant? Kies dan eens voor een leuke olijfboom in je kamer. 

Fotocredits
Header: Madison Inouye - Pexels
Foto 1: AllaKoval Design
Foto 2: Green Borneo 
Foto 3: The Spruce

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3656

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven