Huis
Tuin
Video

3 planten die je prima boven je verwarming kunt zetten

De vensterbank lijkt de ideale plek om planten neer te zetten. Maar veel planten kunnen niet tegen de verwarming die vaak onder de vensterbank zit. Gelukkig kunnen deze 3 planten hier wel gewoon tegen!

1. Cactus

Cactussen zijn gewend aan de warmte en de droogte. Als ze in de woestijn kunnen leven, kunnen ze ook prima boven jouw verwarming vertoeven. Ideaal bij deze plant is dat ze ook maar weinig water nodig hebben. Je hebt dus weinig werk aan een cactus, maar kunt er wél optimaal van genieten.

2. Sansevieria

Ook de sansevieria kan met zijn opvallende bladeren gewoon boven de verwarming leven. De plant kan goed tegen droogte en heeft daarom net als de cactus maar weinig water nodig. Let wel op: de sansevieria houdt niet van te veel zonlicht. Schijnt er felle zon door de ramen, houd de plant hier dan bij weg.

3. Vetplanten

Vetplanten vinden het geen probleem om boven de verwarming te staan. Daarbij staan vetplantjes supergezellig op je vensterbank. Je kunt ervoor kiezen om er meerdere naast elkaar te zetten, of om een decoratief hoekje te maken met een collectie aan vetplanten.

Fotocredits
Headerfoto: Veracho -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3674

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven