Huis
Tuin
Video

3 redenen waarom je je kind een plant zou moeten geven

Een plant is een origineel en leuk cadeau, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen! Zeker wanneer je jouw kind de taak geeft voor de plant te gaan zorgen. Daar zijn namelijk goede redenen voor.

1. Plezier

Een kind vindt het leuk en uitdagend wanneer je hem of haar iets geeft waar hij of zij zelf voor moet zorgen. In die zin werkt dat hetzelfde als een huisdier. Wanneer het kind ook resultaat ziet van het verzorgen van zijn plant omdat deze groeit of gaat bloeien, zal hij of zij er trots op zijn en dat geeft plezier.

water geven

2. Verantwoording

Naarmate jouw kind ouder wordt, leert hij of zij meer over verantwoordelijkheid. Hoe leuk is het dan om door het zorgen van een plantje die verantwoordelijkheid te ontwikkelen?!

3. Leren over de natuur

Kinderen hebben een gigantische nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen. Met het verzorgen van zo'n plantje zullen ze vanzelf vragen krijgen over de plant, andere planten en de natuur in zijn geheel. Ze ontwikkelen dus eigenlijk een heel nieuw interessegebied. 

Bananenplant

De keuze is natuurlijk aan jou welke plant je jouw kind wilt geven, maar als tip geven we mee dat een klein bananenplantje erg leuk is om te verzorgen. Met de juiste omstandigheden zie je de plant elke week blad voor blad groeien. 

Jeremy Houweling
ID: 7995

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven