Huis
Tuin
Video

3 redenen om voor een ronde eettafel te gaan

We zijn vaak snel geneigd voor een lange, rechthoekige eettafel te gaan, simpelweg omdat je dit in de meeste huishoudens tegenkomt. Maar dat wil niet zeggen dat dat altijd maar de beste optie is. Een ronde eettafel kan ook prachtig staan in de eethoek én heeft zo zijn voordelen. We geven je drie redenen om voor een ronde eettafel te kiezen:

Bron: Shift Interiors

 

1. Het neemt minder ruimte in beslag
Wanneer je huis niet zo groot is moet je slim omgaan met je beschikbare woonruimte en dus ook met de grootte van je meubels. Een ronde tafel is dan een slimme keuze omdat het minder plek in beslag neemt. Je kunt kiezen voor stoelen rondom (dezelfde of juist verschillende stoelen), of een bankje aan één zijde tegen de muur te plaatsen. Staat leuk en neemt zelfs nóg minder ruimte in beslag!

Foto’s: Tara Striano en Lindsey Orton

 

 

2. Meer zitplaatsen
Ook handig: met een ronde tafel heb je nooit meer last van die vervelende hoeken aan de randen van de tafel, waardoor er dus ook meer stoelen om de tafel passen.

 

Foto: Sharyn Cairns

 

3. Het is gezelliger
Feit: een ronde tafel is gezelliger dan een hoekige tafel. En wel om twee redenen. Een ronde tafel staat niet alleen fraai, ook qua conversaties is het veel knusser. ‘Hoezo?!’ zul je denken. Simpel: iedereen krijgt het gesprek even goed mee omdat er nou eenmaal niemand op de hoek van de tafel zit. Daarnaast kun je met iedereen oogcontact houden. Wel zo gezellig tijdens een etentje!

 

Foto: TLC Interiors

 

De finishing touch
Wil je het geheel nog net even extra aankleden, dan kun je nog een mooi bijpassend vloerkleed onder de tafel leggen. Dit werkt overigens prima bij zowel een ronde als een rechthoekige tafel. Meer inspiratie over vloerkleden onder eettafels? Daarvoor moet je hier zijn!

 

 

Headerfoto: Travis J. Photo
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2818

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven