Huis
Tuin
Video

3 redenen waarom ook jij een pannenkoekplant wil

Alleen de naam is al leuk. De pannenkoekplant is één van de meest trendy planten van dit moment. Mocht je nog niet overtuigd zijn: dit zijn drie redenen waarom jij ook een pannenkoekplant wil.

Reden 1 | Ook als je geen groene vingers hebt

Verwelken bladeren zodra jij te dicht in de buurt komt van een plant? Geen nood. De pannenkoekplant is supergemakkelijk te verzorgen. Zet 'm op een lichte plek, geef 'm één keer per week water (twee keer in de zomer) en that's it. Mocht je het een keer vergeten; de pilea peperomioides kan wel tegen een stootje! 

Foto: Sweetyoxalis

 

Reden 2 | Babyboom

Geef de pannenkoekplant een beetje liefde en je krijgt er baby's voor terug. Veel baby's. De plant met de typerende ronde blaadjes vermenigvuldigt zichzelf namelijk heel snel. De kleine stekjes groeien aan of naast de moederstam. Zodra de mini-pannenkoekjes een paar blaadjes hebben, kun je ze voorzichtig met een mesje van hun moeder losmaken. Zet ze in het water en binnen twee weken zullen er wortels groeien. Als deze lang genoeg zijn, kun je het plantje overpotten. 

 

Meer weten over stekken? Kijk dan hier.

Reden 3 | Vrolijk groen

Naast dat de pannenkoekplant gemakkelijk te verzorgen is, staat dit plantje ook gewoon heel leuk in je interieur. Ook belangrijk, niet waar?

Headerfoto: Fantastic Frank
Tekst: Lotte Wullems

ID: 2780

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven