Huis
Tuin
Video

Deze 3 dingen mogen in een sober interieur niet ontbreken

Sober wonen is bij lang niet iedereen even bekend. Maar het is een prachtige woonstijl. Met een mix van klassieke en stoere elementen geeft het een eigen sfeer. Zou je zelf ook graag in een sober interieur willen wonen, let dan vooral op de volgende dingen:

Sober, niet somber

De sobere stijl wordt vaak verward met somber. Maar dit is zeker niet zo. Carola van Vliet is dol op de sobere woonstijl en legt uit waarom. “Het straalt rust uit. Ik vind het altijd heel sereen, en verre van somber.” Wees daarom niet bang om jouw woning een sobere metamorfose en creëer rust.

stoere, klassieke eetkamer

1. Grijs- en bruintinten

Kleur is waar je een sobere woonstijl het snelst kan herkennen. Er wordt niet veel gebruik gemaakt van felle, opvallende kleuren. De kleuren die je het meest zal zien zijn donkere, grijze, matte en aardse tinten. Dit betekent echter niet dat een leuk kleurtje uit den boze is. Een mooie, warme kleur is juist een goede pop of color. Neem bijvoorbeeld een mooie vaas met daarin een tak met wat winterbesjes. De rode kleur van de besjes zal prachtig in het interieur passen en zorgen voor dat beetje extra.

2. Donker hout

Een ander element wat kenmerkend is voor een sobere woonstijl is hout. Houten meubels en accenten kunnen het interieur helemaal af maken. Kies voor wat met een donkere houtkleur. Als je gaat voor een doorleefde look, geeft het een authentieke stijl die prachtig is met de grijze en aardse tinten in de rest van het interieur.

3. Voorzichtig met accessoires

‘Less is more’ en dat geldt ook voor de sobere woonstijl. Kies voor accessoires van mooie, warme materialen. Maar let op dat het niet te vol komt te staan. Kenmerkend voor sober wonen zijn weinig maar grote eyecatchers.

Open haard sobere stijl

Als je kiest voor een accessoire, probeer dan ook om wat aardewerk aan te schaffen. We hebben het dan niet over rode terracotta, maar over lichtkleurig aardewerk. Kandelaars, lampen en vazen van grijs aardewerk zullen je sobere interieur net dat beetje extra geven.

Fotocredits
Foto’s: Landelijk en Sober Wonen 

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3604

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven